Keskellä kesää Suomessa – Leppävirran kesäcurlingturnaus

Teksti: 
Olli Rissanen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Suomen ensimmäinen varsinainen "kesäcurlingturnaus" pelattiin Leppävirralla juhannusta edeltävänä viikonloppuna. Kisaisäntänä toimi Kylpylähotelli Vesileppis, joka tarjosi ennennäkemättömät puitteet suomalaiselle curlingturnaukselle.

 

Vesileppiksessä on nimittäin kaikki mah­dollinen: täyden palvelun hotelli trooppi­sine kylpylä-uimahalleineen, maanalai­nen KymppiAreena, josta löytyy niin hiihtoputki kuin curlingratakin sekä ho­tellin vieressä oleva jäähalli, johon pääsee käytävää pitkin suoraan hotellista!

Hotellin johtaja Harry Pirttimäki oli monen muun tapaan innostunut curlin­gista, ja halusi nyt tarjota suomalaisille curlingpelaajille jotain uutta ja ennen ko­kematonta, ja vieläpä sellaiseen hintaan ettei tarjouksesta yksinkertaisesti voinut kieltäytyä. Jäähalliin oli tehty neljä rataa ja jäämestarina toimi Mika Malinen Jo­ensuusta, mistä suuret kiitokset Mikalle. Jää oli yllättävän hyvä ottaen huomioon että kyseessä oli paikkakunnan "pilotti­hanke". Olosuhteet olivat siis kohdallaan ja moni pelaaja olikin ottanut mukaan lapsensa, jotka saivat nauttia vesileikeis­tä kylpylän puolella vanhempien pelates­sa curlingia.

Tässä vaiheessa on syytä myös kertoa episodista, joka tapahtui allekirjoitta­neelle ja joka sopisi myös hyvin "sattuu ja tapahtuu" -osastolle. Lähdin reissuun jo torstaiaamupäivällä yhdessä joukkue­toverini Karin kanssa hänen autollaan, tarkoituksenamme tutustua hotellin olo­suhteisiin sekä käydä läpi kilpailurutiinit yhdessä hotellin johdon kanssa. Vaimoni Minnan ja lastemme piti tulla paikalle perjantaina omalla autollamme, startti oli sovittu aamuksi klo 6.15. Leppävir­ralle päästyämme huomasinkin yllättäen, että oman automme avaimet olivatkin housuntaskussani. Soitin asiasta hienova­raisesti kotiin päin ja pyysin lapsiamme etsimään auton vara-avaimet Minnan ol­lessa vielä töissä -ajattelin että asia selvi­ää onnellisesti ennen Minnan töistä tu­loa. No ei selvinnyt eikä vara-avaimia löytynyt.

Ilta eteni tuskaisesti erilaisia vaihto­ehtoja miettien ja Harry Pirttimäen ehdo­tuksesta päädyimme viimein siihen rat­kaisuun, että taskussani olleet avaimet kiidätettiin Leppävirralta puolen yön ai­koihin kohti Helsinkiä lähteneeseen linja-autoon. Kuljettajalle annettiin ohjeet kii­kuttaa avaimet Helsingissä lähimpään taksiin ja antaa ohjeet ajaa Martinlaak­soon. Ja kyllä palvelukin joskus täällä Suomessa toimii: avaimet olivat Minnal­la Martinlaaksossa perjantaiaamuna klo 5.45 ja matka kohti Leppävirtaa saattoi alkaa omalla autollamme. Allekirjoitta­nut tunnettiinkin sitten viikonlopun ajan joukkueemme "avainpelaajana"!

Kisaan oli ilmoittautunut yhteensä 21 joukkuetta ja mukana oli myös kaksi joukkuetta Pietarista sekä erityisen ilah­duttavasti Islannin joukkue Gisli Kristin­sonin johdolla. Gisliin nimittäin tutus­tuimme Seniorien MM-kisoissa 2005 Skotlannissa.

Ja sattuihan sitten vielä toinenkin episodi. Ollessamme perjantaiaamuna hotellin aamupalalla, hotellin vastaanot­tovirkailija tuli ilmoittamaan meille että paikalle oli saapunut latvialainen jouk­kue, jonka kuulemma oli tarkoitus pelata turnauksessamme. Joukkue ei kuiten­kaan ollut ilmoittautunut turnaukseen annettujen ohjeiden mukaisesti, vaan oli ainoastaan varannut huoneet hotellista ja luullut asian olevan sillä selvä. No eipä ollut, ja nyt sitten tulikin hirveä hätä miettiä mitä tehdään ja saataisiinko jouk­kue jotenkin ujutettua turnaukseen, il­man että koko peliohjelmaa pitää muut­taa - kisan alkamiseen oli nimittäin tuos­sa vaiheessa aikaa vajaa tunti. Asia kui­tenkin ratkesi yllättäen sillä että Kemijär­ven joukkue, joka siis oli ilmoittautunut, jäikin tulematta paikalle!

Kilpailu pääsi vauhtiin ja pelit pelat­tiin vaihtelevin menestyksin, mutta perin­teisen curlinghengen mukaisesti. Myös kesäinen sää suosi illanviettoja hotellin ulkoilmaterasseilla ja kaikki antoivat va­rauksettoman kiitoksen kisajärjestäjälle todella onnistuneesta tapahtumasta. Jo tässä vaiheessa sovittiin, että Leppävirran turnauksesta tehdään vuosittainen tradi­tio, ja seuraava kesäcurlingturnaus pela­taankin sitten 15. - 17.6.2007! Merkit­kää päivämäärä jo kalentereihinne! Kii­tokset vielä kerran kaikille mukana olleil­le ja erityisesti Kylpylähotelli Vesileppik­selle ja sen johtajalle Harry Pirttimäelle!

Niin ja löytyihän turnaukselle tietys­ti myös voittaja! Viimeisessä ja ratkaise­vassa pelissä Lauri "Curlinglasse" Perki­ön johtama Hallihait löi tiukan taistelun jälkeen M-Curlingin ja vei nimiinsä Lep­pävirran kesäcurling-turnauksen mesta­ruuden!