Uusi kausi täynnä toimintaa!

Teksti: 
Olli Rissanen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 
 

Curlingkausi 2006-2007 on jo hyvässä vauhdissa ja suomalaiset joukkueet ovat ehtineet hankkia menestystäkin eri tasoilla! Tomi Rantamäen joukkue sijoittui hienosti toiseksi Sundbyberg Openissa Ruotsissa häviten finaalin Peja Lindholmin uudelle joukkueelle. Aku Kausteen kipparoima joukkue taas voitti Baltic Cupin ensimmäisen osakilpailun Tallinnassa, ja samassa paikassa isä Kausteen johtama seniorijoukkue voitti toista kertaa pelatun Tallinn Cupin. Onnittelut kaikille joukkueille, hienoa että menestystä tulee laajalla rintamalla!

 

Uusi kausi on täynnä toimintaa ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin jos vain mukana haluaa olla! Miesten SM-sarjaan (mestaruussarja + 1-divisioona) on ilmoittautunut ennätysmäärä joukkueita, yhteensä 18, mikä on erityisen ilahduttavaa. Paikallissarjojen ja siellä pelaavien joukkueiden määrä on nousussa ja erityisen maininnan ansaitsee Pohjois-Suomen oma sarja, joka on jo käynnistynyt. Hienoa yhteistyötä ja aktiivisuutta pohjoisilta jäsenseuroiltamme!

Uuden olympiadin käynnistymisen myötä joulukuun EM-kisoilla on taas erityistä painoarvoa, kun MM-paikan saavuttamalla pääsee keräämään ensimmäisiä olympiapisteitä vuoden 2010 olympiapaikoista taisteltaessa. Toivotamme onnea Suomen edustusjoukkueille! Juniorien PM-kisat pelataan vuorostaan helmikuussa (9.-11.2.2007) taas Suomessa ja Vierumäellä ja toivonkin että mahdollisimman moni pääsisi paikan päälle kannustamaan omia junioreitamme sekä katsomaan pohjoismaista huippujunioricurlingia!

Lisää pelipaikkoja

Myös pelipaikat Suomessa lisääntyvät tasaiseen tahtiin ja uusia paikkakuntia tulee mukaan hienon lajimme pariin. Harjavallassa alkaa olla valmiina uusi kahden radan curlinghalli(!) ja erityisellä mielenkiinnolla odotamme myös Hyvinkään uuden hallihankkeen valmistumista kuluvalla kaudella! Näyttää siis hyvältä; mielenkiinto rakasta lajiamme kohtaan on edelleen korkealla tasolla. Yritetään yhdessä pitää huolta siitä, että näin on jatkossakin!

Seniorien MM-kisat Suomeen

Seniorien MM-kisat 2008 on myönnetty Suomelle ja ne pelataan jälleen Vierumäellä! Suomen Urheiluopisto on tältä osin osoittanut kiitettävää mielenkiintoa lajiamme kohtaan, sillä ilman tällaisia yhteistyökumppaneita ei arvokisojen järjestäminen olisi meille taloudellisesti mahdollista. Kisojen järjestämisessä tarvitaan tietenkin taas vapaaehtoisia, joiden rekrytointi alkaa kuluvalla kaudella. Vaikka kisaorganisaatio onkin selkeästi pienempi kuin esimerkiksi EM-kisoissa, toivon kuitenkin että mahdollisimman moni olisi valmis osallistumaan tähänkin haasteeseen! Tehdään yhdessä taas hyvät kisat!

...ja ettehän unohda

mitä curling on: se on mitä hauskin ja hienoin laji, jossa yhdistyvät perinteet, taito, sosiaalisuus, vastustajan ja omien pelitoverien kunnioittaminen sekä aito ja rehellinen kilpailu - asioita, jotka eivät tänä päivänä ole mielestäni itsestäänselvyyksiä ja joita et välttämättä joka lajin parista löydä. Meillä on tämä etuoikeus, joten nautitaan siitä jälleen kerran täysin rinnoin!

Toivotan kaikille mitä HAUSKINTA CURLINGKAUTTA 2006-2007!
Olli