Hempan pähkinät, osa 2 ratkaisut

Teksti: 
Juhani "Hemppa" Heinonen
Juttutyyppi: 
Liittyvä artikkeli: 
Curlinglehden numero: 
 

Kuva 1

Näin tapahtui

Punainen lähti heittämään reilulla poistolla. Osuma tuli hieman poskelle ja näin heittokivi ja poistettava pois pesästä.

Suositeltava ratkaisu

Kuudennessa päässä pitäisi joukkueilla olla rata hyvin hallussa, niin luiston kuin merkin osalta. Niinpä tässä olisi oiva paikka lähteä aggressiivisemmin hakemaan kahta heittämällä takapesätökkis (sinistä hieman eteenpäin). Silloin sininen jää vielä osittain stoppariksi mikäli vastustaja lähtee poistamaan.

Kuva 2

Näin tapahtui

Punainen ei lähtenyt kajoamaan siniseen vaan päätti kiertää oman ykköskiven taakse. Heitto lähti hieman ulos ja oli vieläpä hiljainen. Kivi jäi etuvalkoiselle keskilinjan tuntumaan. Sininen käytti "syöttöpisteen" hyväkseen ja heitti helpon tuplapoiston (triplakaan ei ollut kaukana) punaisista. Näin sinisellä oli 2 pistettä ja ykköskivi osittain piilossa.

Suositeltava ratkaisu

Tässä voisi suositella kahta tapaa. Mikäli haluaa vältellä turhia riskejä,voi heittää poistoheiton hieman sisäposkelle ja näin saadaan osumasta riippuen kahden tai kolmeen pisteen johto. Kannattaa kuitenkin varoa ettei poistokivi jää "ladulle" syöttöpisteeksi (poisto ja rollaus suojan taakse). Toinen tapa on lähteä määriksellä tökkäämään sininen huonommaksi kuin punaiset. Näin saadaan huonompana oleva punainen kivi käyttöön ja sininen jää osittain suojaamaan mahdolliset poistoyritykset.

Kuva 3

Näin tapahtui

Punainen lähti poistamaan keskellä olevaa kiveä. Osuma oli puolittainen ja näin kumpikin ulos pesästä.

Suositeltava ratkaisu

Sininen johtaa kahdella. Niinpä he pyrkivät välttelemään riskejä ja pitämään punaisen varmasti takanaan. Punaisen tulisi kaikin keinoin pyrkiä rakentamaan tilannetta kahden tai useamman ottoon (ja sitä kautta takaisin peliin). Lähtemällä näin avoimessa tilanteessa poistelemaan sininen pitää pelin helposti hallinnassa. Niinpä suositeltavaa on että punainen lähtee hakemaan nojaa tai pientä tökkistä ykköskiveen. Sitä kautta on mahdollista painostaa sininen tekemään yhden virheen (esim. poistettava punainen kolahtaa omaan takakiveen) ja näin avaimet siirtyvät punaiselle.

PS. Luepa vielä kertaalleen Jaken hyvä artikkeli viime lehdestä - ajatuksella.