Varovaisen toiveikas

Teksti: 
Jermu Pöllänen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 
 

Kyseinen sanapari kuvaa omia tuntojani kenties parhaiten juuri ennen Torinon olympialaisia. Heikosti menneiden EM-kisojen jälkeen loistava olympiamenestys oli koko maamme curlingille jättipotti! Median kiinnostus curlingia kohtaan oli kisojen aikana valtavaa, eikä huuma onneksemme hellittänyt siihen kun viimeinen määrämittainen oli pysähtynyt olympiajäillä. Samanlainen lajia harrastamattomien innostus oli olemassa jo edellisten Salt Lake Cityn olympialaisten aikaan, mutta huomattavasti pienemmässä mittakaavassa.

 

Mikä sitten tällä kertaa oli toisin? Kisamenestys alkuviikosta oli edelliskerran kanssa samaa luokkaa, kuuden pelatun ottelun jälkeen voittosarakkeessa oli neljä merkintää, kuten viimeksikin. Osa erosta selittyy varmaankin paremmilla televisiointiajoilla nyt, kun kisat järjestettiin Euroopan mantereella. Oma vaikutuksensa oli varmaan myös muutamien perinteisten suomalaislajien heikolla menestyksellä, jolloin uusille menestyslajeille oli sosiaalinen tilaus. Se, että joukkueemme toi kotiin tuliaisina hopeiset mitalit, varmisti kiinnostuksen jatkumisen myös kisojen jälkeen.

Otsikon sanat pätevät myös kisojen jälkeisiin tunnelmiin, nyt kun suurin mitalihuuma alkaa laantua. Lajimme kehitys on jälleen tullut yhdelle vedenjakajalle: lähikuukausina nähdään kuinka hyvin saamme olympialaisten mukanaan tuoman positiivisen julkisuuden käytettyä lajimme hyväksi. Varovaisen toiveikkaana katson tulevaisuutta pohdiskellen sitä, muistellaanko vielä viiden kymmenen vuoden kuluttua vanhoja tapahtumia viitaten aikaan ennen tai jälkeen Torinon.

Jermu

P.S. Vielä kerran kiitokset Markulle, Willelle, Kallelle, Teemulle, Janille, Jakelle ja Ollille hienoista hetkistä, jotka meille soitte!