10 vuotta sitten

Teksti: 
Tommi Häti
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Vuoden 1995 EM-kisat järjestettiin jälleen Keski-Euroopassa. Täällä kertaa Sveitsin Grindelwaldin hulppeissa vuoristomaisemissa. Suomen sinivalkoisia värejä edustivat MM-paikka tavoitteenaan hyvinkääläisten Jaana Jokelan ja Jori Aron joukkueet. Liiton silloinen puheenjohtaja Matti Orrainen oli myös matkassa mukana.

Suomalaisessa miescurlingissa elettiin mielenkiintoisia aikoja kun 90-luvun alun jälkeen joka vuosi vaihtui mestari. Nyt oli ollut Jori Aron kokemusta ja nuoruutta sopivasti yhdistelleen joukkueen vuoro. Joukkueen nuorin, Riku Raunio, pelasi samanaikaisesti vielä Perttu Piilon juniorimaajoukkueenkin riveissä, joten kiirettä piisasi sillä kaudella.

Aron joukkueen pelit eivät kulkeneet Grindelwaldissa odotetulla tavalla A-sarjassa ja saldoksi kirjattiin yksi voitto sekä viisi tappiota. Joukkue kohtasi vastoinkäymisiä loukkaantumisten muodossa kun Jorin ja Poikolaisen Markon nivuset paukkuivat turnauksen edetessä. Loukkaantumiset, miehistövaihdokset ja huonosti menneet ottelut saivat surkean lopun kun sijoitusottelussa Bulgariaa vastaan oli suomalaisten antauduttava ja sijoitukseksi tuli 12. tila. Joukkueessa pelasivat edellä mainittujen lisäksi kokenut Juhani "Hemppa" Heinonen ja ensikertaa arvokisoissa ollut nuori lupaus Ville Mäkelä.

Jaana loisti

Toisin kuin miehillä, oli naisjoukkueella hyvä vauhti päällä. Alkusarja meni mukavasti saldolla neljä voittoa ja viisi tappiota. MM-paikka varmistui jo ennen viimeistä sijoitusottelua, jossa ilman suurempaa panosta tuli tilille tappio. Sijoitus kuitenkin hienosti kuudes ja paikka tuleviin Hamiltonin MM-kisoihin Kanadaan.

Joukkueessa pelasivat Jaanan lisäksi Anne Eerikäinen (nyk. Malmi), Laura Franssila (nyk. Tsutsunen) ja Nina Pöllänen. Tämä kokoonpano vakiintuikin tulevien kausien luottojoukkueeksi hallitsemaan suomalaista naiscurlingia ja siinä sivussa napsahteli MM-edustuksiakin hyvin menneiden EM-kisojen pohjalta.