SM-sarja puolivälissä

Teksti: 
Tommi Häti
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Kun kaksi SM-turnausta on takana, voidaan todeta että ennakkoarvioiden hengessä ollaan edetty. Odotetut joukkueet ovat kärjessä. Vielä toki ehtii paljon tapahtua jäljellä olevissa turnauksissa, joten mielenkiintoa pitäisi riittää kalkkiviivoille asti.

Naisten puolella kärjessä porskuttaa hieman yllättäen Anne Malmin joukkue. Eroa kakkosena olevaan Kiiskisen joukkueeseen on toki vain kaksi pistettä. Mestaruutta tiukasti tavoittelevan Kiiskisen nuoren joukkueen peli on yskähdellyt alkukauden osalta. EM-kisojen myötä heidän pelinsä melko varmasti paranee ja ailahtelut tasoittuvat kauden edetessä. Nyt pelattujen kahden turnauksen perusteella voidaan todeta että mestaruus on melko varmasti näiden kahden joukkueen kauppa. Kolmostilalla oleva joensuulainen Timosen joukkue vaanii kyllä lähituntumassa mutta pelillinen varmuus ei taida vielä riittää tällä kaudella mestaruuteen asti.

Markku määrää

Miesten puolella mennään täysin odotetuin voimasuhtein. Uusipaavalniemen joukkueella on vain yksi tappio tilillään. Rantamäki petrasi hyvin asemiaan toisessa turnauksessa voittamalla kaikki ottelunsa ja kiilasi kahden pisteen päähän Uusipaavalniemestä. Vuoren joukkue on kolmantena ailahtelevan alkukauden jälkeen. Kärkikolmikko on kuitenkin erottunut jo selvästi muusta porukasta.

Divarista noussut Saarelaisen joukkue on joutunut toteamaan kyydin kylmäksi mestaruustasolla. Tillillä on vasta yksi voitto ja jatkossa lisävoittojen saaminen ei tule olemaan helppoa.

Kauden kolmas turnaus näyttää sitten pitkälti tietä mestaruuden suhteen. Mikäli naisten ja miesten sarjoja johtavat joukkueet pystyvät pelaamaan puhtaalla pelillä seuraavan koitoksen, niin viimeisessä turnauksessa riittää varmisteleva peli mestaruuteen. Jos sitä vastoin haastajat Kiiskinen ja Rantamäki pelaavat puhtaalla pelillä, niin sitten viimeisestä turnauksesta voidaan odottaa iloista trilleriä. Penkkiurheilijat olisivat ainakin siitä innoissaan.