Maajoukkueen syksy 2005 – kohti Olympialaisia

Teksti: 
Toimitus
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 
 

9. - 11.9. Baden Masters

Työkiireiden vuoksi Markku Uusipaavalniemi ei päässyt matkaan, joten Wille Mäkelän, Kalle Kiiskisen ja Teemu Salon mukaan pelaamaan lähti Jani Sullanmaa. Turnauksen aikainen ajankohta näkyi hieman Suomen joukkueen otteissa ja avausottelun voittamisen jälkeen tulikin kaksi tappiota ja putoaminen C-roadille perjantai- illan päätteeksi. Lauantai-aamuna joukkue voitti Italian mutta seuraavassa pelissä Pål Trulsenin joukkue voitti suomalaiset ja näin turnaus päättyi viiden pelatun pelin jälkeen.

22. - 25.9. Weber Oslo Cup

Joukkueet oli jaettu neljään eri alkulohkoon, joista round-robinin jälkeen kaksi parasta jatkoi tietään turnauksessa eteenpäin. Suomen lohkossa jatkopaikasta taistelivat tiukimmin Uusipaavalniemen ohessa Peja Lindholmin kipparoima Ruotsin joukkue sekä Kappin kipparoima Saksan joukkue. Kun kaikki pelit oli pelattu, olivatkin kyseiset kolme joukkuetta tasapisteissä, Suomen voittaessa Saksan mutta hävittyä Ruotsille. Kaksi jatkavaa joukkuetta ratkaistiin kylmästi tee-heitoilla, ja näissä Suomen joukkue, hieman epäonnekkaidenkin sattumien jälkeen, jäi kolmanneksi häviten Saksalle sentin. Näin Suomen tie katkesi ennen fi naalipelejä.

7. - 9.10. Swiss Cup

Turnaus alkoi hienosti kahdella voitolla mutta kolmannessa pelissä Andy Kappin johtama Saksan joukkue voitti Suomen 6-5. Seuraavana aamuna turnauksen järjestäjien useaan otteeseen lupaamaa kyytiä ei näkynyt ja sen seurauksena joukkue myöhästyi aamupelistä ja joutui luovuttamaan sen. Seuraava peli alkoi heti aamuisen sähellyksen jälkeen ja sen Markun joukkue hävisi 3-7 Sveitsin Stöcklille ja turnaus oli ohi.

21. - 23.10. Bund Trophy

Teemun ja Markun pelatessa samaan aikaan Mixed EM:ssä, Sveitsiin pelaamaan lähtivät totutusta joukkueesta Wille ja Kalle, apuvoiminaan Jani Sullanmaa sekä Jari Rouvinen. Turnauksen alku ei ollut paras mahdollinen joukkueen hävittyä kaksi ensimmäistä peliä. Näin seuraava häviö tietäisi turnauksen loppumista. Myöhään perjantai-iltana käynnistynyt kolmas ottelu pelattiin Don Aitkenin johtamaa kanadalaisjoukkuetta vastaan. Suomen joukkueen peli alkoi toimia paremmin, vaikkakin yhdessä päässä Kanadalla oli oman viimeisen kivensä jälkeen 5 pistekiveä. Wille Mäkelä heitti kuitenkin viimeisellään aivan loistavan heiton, taululle kirjattiin Mäkelälle 2 pistettä ja henkinen yliote. Peli päättyi Mäkelän joukkueen voittoon ja pelit jatkuivat myös lauantaina.

Joukkueen parantaessa otteitaan jatkuvasti lauantai toi tullessaan 3 voittoa ja paikan 8 parhaan joukkoon sekä neljännesfi naaleihin. Siellä vastaan tuli Pat Ryanin kipparoima kanadalaisjoukkue, jolle häviö tiukan taiston jälkeen 4-3.

Ennen joulukuussa pelattavia EM-kilpailuja Uusipaavalniemen joukkue käy vielä Kanadassa pelaamassa äärimmäisen kovatasoisessa The National -turnauksessa, joka kuuluu Kanadan Grand Slam -kiertueeseen, sekä Sveitsissä Luzern Openissa 18. - 20.11.