Lyhyesti

Teksti: 
Toimitus
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 
 

Euroopan curlingliitto ECF:n jäsenmäärä nousi kesän kynnyksellä 35 jäsenvaltioon Belgian curlingliiton liityttyä mukaan. Mielenkiintoista Belgian liittymisessä oli, että se itse asiassa liittyi ECF:n alaisuuteen jo toistamiseen jättäydyttyään kattojärjestön ulkopuolelle vuonna 2000. Vain hieman Belgiaa ennen ehätti Serbia-Montenegron kansallinen curlingliitto hakea itselleen ECF:n täyttä jäsenoikeutta. Serbia- Montenegrolle myönnettiin vuoden 2004 joulukuussa väliaikainen jäsenyys ECF:n toimesta.

Jäsenvaltioiden määrän kasvu näkyy myös joulukuussa Saksan Garmisch-Partenkirchenissä järjestettävissä curlingin EM-kilpailuissa, joihin tänä vuonna ottaa osaa ennätykselliset 58 joukkuetta peräti 32 eri jäsenvaltiosta! Uusina valtioina kisaan ovat ilmoittautuneet mm. Ukraina, Kroatia, Liettua sekä jo mainittu Serbia- Montenegro. Vasta uudestaan Eurooppalaiseen curlingperheeseen liittynyt Belgia ei sen sijaan ole ECF:n virallisten internetsivujen mukaan osallistumassa koitokseen.  

2008 miesten MM-kisaisäntä selvillä

Maailman Curlingliitto julkisti 2008 Yhdysvalloissa järjestettävien miesten MM-kilpailujen kisapaikaksi Pohjois-Dakotassa sijaitsevan Grand Forksin. Naisten virallista kisapaikkaa 2008 ei ole vielä julkistettu, mutta kisat tullaan pitämään Kanadassa. Myös tulevan talven miesten MM-kilpailut pidetään Yhdysvalloissa Lowellissa, kun taas naiset kisaavat maailmanmestaruustittelistään Kanadan Grand Prairiessa.

Kauden 2007 MM-kisaisännät julkistettiin WCF:n toimesta jo aiemmin. Naiset matkaavat Japaniin, jossa isäntäkaupungiksi varmistettiin Aomori. Miesten maailmanmestaruuskoitos alkaa maaliskuun viimeisenä päivänä Kanadan Edmontonissa, jossa järjestettiin myös menestyksekkäästi Kanadan kansalliset mestaruuskilpailut viime keväänä. Kyseiset kisat keräsivät Brierin ennätysyleisön, joka nyt kirjataan lukemiin 281985.

Enemmän asiasta ja tulevista kisaisännistä WCF:n internetsivuilla osoitteessa: www.worldcurlingfederation.org  

Curlingia verkossa

Kanadalainen internet-sovelluksia kehittävä Status-yhtiö on alkanut yhteistyössä World Curling Tourin sekä Kanadan curlingliiton kanssa lähettää internetissä sekä suoraa kuvaa kovista kansainvälisistä turnauksista että muuta curlingiin liittyvää materiaalia, kuten pelaajaprofi ileja ja haastatteluja. CurlTV.Comiksi ristitty sivusto näyttää suorana kauden 2005-2006 aikana peräti 24 turnausta, joista pääosa Kanadassa pelattavia tunnettuja ja suosittuja tapahtumia, mutta myös esimerkiksi kevään miesten ja naisten maailmanmestaruuskisat mahtuvat aikatauluun!

Historiallinen sivusto aloitti toimintansa lokakuun alussa näyttämällä verkossa suorana Kanadassa pelatusta Sukupuolten taisto -ohjelmasta sekä juniorimestarien kohtaamisen että Kanadan miesten ja naisten maajoukkueiden pelaaman ottelun, jossa moninkertainen arvokisamitalisti Randy Ferbey joukkueineen mitteli Jennifer Jonesin nelikkoa vastaan.

CurlTV paitsi palvelee kiinnostuneita harrastajia, myös samalla auttaa levittämään curlingia maailmanlaajuisesti. Status-yhtiön varapuheenjohtaja ja jokaiselle lajin harrastajalle tuttu Kanadan maajoukkueen David Nedohin kertookin CurlTV:n muun muassa auttavan faneja tunnistamaan ja seuraamaan idoliensa edesottamuksia, mikä on tärkeä elementti lajin tunnettavuuden ja julkisuuden kannalta.

CurlTV:n lähetyksiä voi seurata maksuttomasti osoitteesta www.curltv.com, josta löytyy myös muun muassa parhaita paloja aikaisemmista lähetyksistä sekä tekniikkaja taktiikkavinkkejä.