Ryhmä Ripatti matkalla Latviassa

Teksti: 
Toimitus
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Niin siinä vain kävi että Asko Korhonen, Hanna-Leena Korhonen, Tiina Väisänen, Anna Majapuro ja Gia Tulilahti suuntasivat harjansa kohti Latviassa pelattavaa Ondulat Cupia kesälomien vielä jatkuessa helteisenä heinäkuun lopussa. Turnee pelattiin 29. - 31.7. pienessä mutta idyllisessä Jelgavan kylässä, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä maan pääkaupungista Riikasta. Koska Ripattilaiset (Team Giro) olivat niin myöhään liikenteessä hotellien varausten kanssa, tapahtui yöpyminen noin kilometrin päässä hallista, kaupunginhotellilla. Muita turneelaisia haastatellessa kävi ilmi että huokein ja käytännöllisin hotelli olisi sijainnut heti jäähallin yhteydessä.

Pieniä mutkia matkaan tuli kun joukkueen kaksi kuopusta palailivat edellisenä iltana reissultaan Karibian auringon alta eivätkä matkatavarat seuranneet mukaan koto-Suomeen. From allinclusive to all-exclusive. Valitettavasti ostosmahdollisuudet olivat kauniissa kyläpahasessa myös hieman rajalliset, ellei sitten ole tottunut visuaalisesti haastavaan itäblokkityylin.

Pelit alkoivat heti perjantai-aamusta. Team Giroa edusti ensimmäisessä pelissä Korhonen-Korhonen-Väisänen -kokoonpano. Turnaus ei alkanut pelillisesti kovinkaan lupaavasti mutta siitä Ripattilaiset eivät olleet moksiskaan. Pieni pysähdys paikalliseen citymarkettiin ja pullo voimajuomaa mukaan kohotti hieman lannistuneiden pelaajien mielialaa kummasti. Kun kaksi puuttuvaa pelaajaa, Majapuro ja Tulilahti, saapuivat vihdoin turnauksen järjestäjän ja parkettien partaveitsen Janiksen kyydillä Jelgavaan, oli koko joukkue kasassa. Hieman jet-lagista ja edellisen matkan vatsapöpöistä kärsivänä voimakaksikko kuitenkin lähti urheasti muun ydinjoukkueen kanssa etsiskelemään ruokapaikkaa, joka sattuikin löytymään heti hotellin tuntumasta. Hinta-laatusuhde on Latviassa varsin kohdallaan mitä tulee ravintolaruokailu un. "Kantapaikka" löytyi saman tien ja sen näytti myös löytäneen Loimaan porukka sekä espanjalainen ja muutama muu ulkomaalainen joukkue.

Ruokailun jälkeinen peli ei mennyt sekään voitokkaasti. Joukkuetta vaivasi ilmiselvästi jäätön kesäloma kaukana curlingin hienouksista. Jäätkään eivät olleet parhaita mahdollisia mutta kuitenkin sen verran pelattavia ettei niitäkään tappioputkesta saattanut syyttää. Mitään varsinaisen loistokkaita kuvioita ei myöskään vastustajat esittäneet missään vaiheessa. Koska pelien jälkeen tapana oli että voittaja tarjoaa häviäjille juomat jäähallin baarissa, tulivat tappiolliset pelit näin ainakin halvaksi Ripateille.

Kapteenina toimiva Asko Korhonen veti lauantain pelit kunnialla läpi, ja vaikkei voittoja herunut vieläkään, olivat tulokset kohtalaisen tyydyttävät vastakootulle joukkueelle. Lauantai-iltana kaikki turnaukseen osallistuvat kokoontuivat jäähallin baariin viettämään kerrassaan ratkiriemukasta iltaa keskenään. Ohjelmaa oli järjestetty aina ilotulituksesta strippariin. Tanssitaitojaan esittelivät niin venäläiset herrasmiehet kuin Loimaan pojatkin, eikä menossa jäänyt kylmäksi myöskään Kiiskisen Katja, joka pelasi turnauksessa sekalaisella kokoonpanolla kuitenkin enimmäkseen espanjalaisista koostuvassa joukkueessa.

Sunnuntai-aamun peleissä olikin jo hieman hiljaisempaa väkeä. Pelit saatettiin kuitenkin kunnialla loppuun ja loppuseremonioissa kävi Väisäsen Tiina pokkaamassa Team Girolle jumbosijan palkinnon aplodien raikaessa jäähallissa.

Kun hyvin ansaittu lomapäivä Riikassa koitti, oli joukkueen naisväki täydessä valmiudessa ostosten tekoon. Tuliaisten ja muun "tarpeellisen" hankinnan jälkeen oli aika suunnata kotiin. Väsyneet mutta onnelliset Ripattilaiset palasivat kotiin taas yhtä kokemusta rikkaampana.