Malttia kypsymiseen

Teksti: 
Juhani Heinonen & Tommi Häti
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Viime kevään suurin curlingyllätys naapurimaassamme Ruotsissa oli varmaan se, että keski-iältään 27,5-vuotias Härnösandin joukkue selvisi Victoriassa pidettäviin MM-kisoihin lyömällä hallitsevan maailmanmestarin Peja Lindholmin. Nuorten miesten sijoitukseksi Kanadassa jäi 9. sija. Ruotsissa ei kuitenkaan asiaa nähdä fiaskona vaan enemmänkin investointina tuleviin menestyksiin.

Vaikka moni nuori toisin toivoo ja jopa kuvittelee, niin curlingissa parhaat vuodet tulevat yli kolmikymppisenä. Toki poikkeuksia on, mutta pääsääntöisesti on nähtävissä että kokemus ja henkinen kantti jylläävät tässä lajissa. Yhtymäkohtia on havaittavissa golfi n kanssa, jossa mestariluokan pelurit ovat varttuneempaa porukkaa. Ainakin miesten puolella.

Curlingpelaaja kypsyy kuin hyvä yhden maltaan viski. Hosumalla ei synny kuin keskinkertaisuutta, pitää olla malttia ja pitkäjänteisyyttä kehittää taitojaan kohti lopullista läpimurtoa. Täyteläinen kypsyminen vaatii paljon aikaa, kovia pelejä, arvokisoja ja tinkimätöntä pohjatyötä, jotta tuloksista lopulta päästään nauttiman koko rahalla.