ROCK-curling 2004

Teksti: 
Tommi Häti
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Helmikuun puolessavälin saattoivat Oulunkylän Helmikuun puolessavälin saattoivat Oulunkylän urheilupuiston kävijät hieraista silmiään kun bussilastillinen Suomen rock-eliittiin kuuluvaa muusikkoa karautti curlinghallin pihalle. Kyseessä ei ollut mikään hyväntekeväisyyskonsertti vaan toista kertaa järjestetty Medicin Man Rock Curling.

Tyylikästä kiertopalkintoa oli lähtenyt tavoittelemaan kuusi rockbändiä - nimekkäimpinä Apocalyptica ja HIM. Lyhyen tutustumisperiodin jälkeen oli aika ottaa mittaan rockareiden paremmuudesta curlingin saralla. Edellisvuoden osalllistujista mukana olivat HIM, Trio Niskalaukauksen Seppo Pohjolainen ja mestaruutta puolustava Torpedo.

Bändit oli jaettu kahteen kolmen joukkueen lohkoon. Lohkoissa kaikki pelasivat toisiaan vastaan ja kaksi parasta semifi naaleihin. Ottelut käytiin ytimekkäästi neljän pään peleinä.

A-lohkossa värikästä curlingia pelanneet Suburban Tribe ja Torpedo menivät vakuuttavasti jatkoon. Eicca Toppisen Apocalyptican pelivälineet olivat siinä määrin epävireessä että heidän oli tyytyminen jumbofi naaliin.

Toisessa lohkossa jatkoon taistelivat Flaming Sideburnsin ja Thee Ultra Bimboosin yhteisjoukkue Flaming Bimboos sekä HIM. Viikatteen pojat olivat saaneet vahvistukseksi viime vuonna jo mukana olleen Trio Niskalaukauksen Seppo Pohjolaisen, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta oli heidän kohtalonsa tehdä seuraa Apocalypticalle jumbofi naaliin

Finalistit ratkeavat

Semifi naaleissa alkoi tunnelma ja jännitys jo selvästi tiivistyä. Joukkueiden otteet paranivat huimaa vauhtia ja jäällä nähtiinkiin runsaasti hienoja onnistumisia. Rockkarit osasivat ottaa myös näistä ilon irti ja vastustajia muistettiin siinä sivussa aina hieman psyykata.

Flaming Bimboos venyi tasapeliin Aki Tryggin kipparoiman Torpedon kanssa. Paremmuus ratkaistiin t-heitoin Torpedon hyväksi. Näin puolustava mestari Torpedo fi naaliin. Toiseksi fi nalistiksi selvisi Suburban Tribea, joka peittosi selvin numeroin Burtonin komennossa pelanneen HIMin.

Finaalissa Ville Tuomi piiskasi Suburban Triben pelurit hyvään iskuun ja alun perusteella näytti siltä että Torpedo ei uusi viime vuoden mestaruutta. Toisin kuitenkin kävi. Torpedo yltyi hurjaan loppukiriin ja vei tunteikkaan ottelun luvuin 6-3. Voittajajoukkueessa pelasivat Tryggin lisäksi Lari ja Kari Takala sekä Toni Uotila.

Jälkipelit

Kun curlingit oli saatu pakettiin niin päivän ohjelma oli vasta puolessa välin. Rankkojen pelien jälkeen oli syytä rentoutua ja irrotella. Niinpä osallistujat saunoivat yhdessä Hyvinkään Rantasipi Sveitsissä ennen yhteistä illallanviettoa ravintola Medicin Manissä. Kun illallinen oli nautittu kabinetissa, oli palkintojen jaon aika. Tämän jälkeen oli vuorossa vapaamuotoiset jamit, jossa tuvantäyteisen yleisön riemuksi kuultiin nimekkäiden esiityjien tulkitsemina rock- ja heavy-klassikoita. Jälkipeliä vielä toki käytiin ja osa porukasta oli selvästi hurahtanut curlingiin. Kaikki lupautuivatkin tulemaan ensi vuonna uudestaan mikäli keikka yms kiireiltä kerkiävät.

Mistä ROCK CURLING?

Idea rock-muusikoiden curling-turnauksesta sai alkunsa syksyllä 2001. Markku Uusipaavalniemen olympialaisiin valmistautuva edustusjoukkue leireilli Kanadassa ja Tommi Häti tiedusteli meilitse Timo Rautiaiselta lupaa käyttää Niskalaukauksen tuotantoa joukkueen nettisivujen taustamusiikkina. Joukkue nimittäin kuunteli taukoamatta heidän iskevää musiikkia kaikilla peli- ja harjoittelumatkoilla.

Lupa tuli nopeasti Rautiaiselta "se olisi ilo ja kunnia" -asenteella ja suhdetta syvennettiin meilitse Salt Lake Cityn olympialiasten aikoihin. Rautiainen ehdotti tapaamista, joka lopulta järjestyikin myöhemmin keväällä. Tällöin syntyi myös idea lähteä kokeilemaan yhdessä curlingia.

Kun asiaa kesän yli puntaroitiin niin todettiin että miksipä ei kutsua saman tien pari muutakin rock-yhtyettä mukaan. Samalla voisi pelata leikkimielisen turnauksenkin. Käytännön toimia lähtivät pyörittämään jo ennestään rockia ja curlingia yhdistelleet Jouni Weckman, Petri Manninen, "JiiPee" Harjula sekä Tommi Häti.

Ensimmäinen turnaus pelattiin kokeilumielessä neljän bändin voimin ja innostuneen vastaanoton innoittamina tänä vuonna osallistujien määrä nostettiin kuuteen. Ideana on ollut laajentaa ja edistää lajin imagoa sekä tietysti tarjota hienoja hetkiä curlingin parissa.