Seniorinaiset Gävlen menossa mukana

Teksti: 
Pirjo Hautanen
Juttutyyppi: 
Liittyvä artikkeli: 
Curlinglehden numero: 

Suomella oli MM-kilpailuissa ensimmäistä kertaa edustus myös naisten seniorisarjassa ja todella lyhyellä varoitusajalla kasaan kyhätty Suomen naisten seniorijoukkue saavutti hienon lopputuloksen.

MM-curlingjoukkueeseen kuuluivat Helena Timonen ja Mimmi Koivula Joensuusta sekä Pirjo Hautanen, Irma Elfvengren ja Kirsti Kauste pääkaupunkiseudulta. Vuoden alussa aloitimme harjoitukset, osallistuimme SM-kilpailuihin Oulunkylässä ollen naisten sarjan kolmansia, kävimme yhden viikonlopun harjoittelemassa Joensuussa, joten yhdessä pelaamista ennen MM-kilpailuja tuli todella vähän. Mutta joukkueena onnistuimme kuitenkin upeasti ja annoimme kukin vähän enemmän kuin meiltä odotettiin - pärjäsimme ensikertalaisina erinomaisesti.

Kisatunnelma oli alusta alkaen mahtava! Eri kansallisuudet sekaisin jo kisabussissa matkalla Arlandan kentältä kohti kisakaupunkia, hymyillen ystävällisesti toisilleen ja saaden näin ensimmäisen kontaktin. Siitä alkoi joukkueilla mahtava puolitoista viikkoa.

Kaunis Gävlen kaupunki oli sonnustautunut isännöimiinsä Curlingin MM-kilpailuihin koko sydämellä. Kaupunkikuvassa ehkä näkyvin osoitus kisoista oli liikkeiden ikkunoissa olevat kisajulisteet, harjat ja aidot kivet sekä liikenteen seassa kisasomistein liikkuvat kisabussit ja pikkuautot sekä keltaisena näkyvä kisaorganisaatio.

Kuusipäiväinen, tiukkatahtinen kilpailujakso alkoi perjantaipäivänä jäähallin ratoihin tutustumisella ja illan yhteisellä, juhlallisella avajaisbanketilla.

Ensimmäisen pelin pelasimme Saksaa vastaan voittaen 11-3, seuraava vastustajamme oli Sveitsi, jolle hävisimme 2- 10. "Ei hättää mittään", oli mottomme. Sitten kohtasimme Japanin, joka kuitenkin "selätti" meidät 10-4. USA sai meiltä kaksi 4 pisteen päätä ja siitä irtosi heille voitto 10-4.

Vaikka tähänastinen saldomme oli yksi voitto ja kolme tappiota emme lannistuneet, vaan pidimme yllä huumoria ja iloista mieltä. Jäljellä olevista viidestä ottelusta voitimmekin Skotlannin (2-8), Englannin jatkopäällä (5-6) sekä Uuden Seelannin (1-9). Hävisimme Ruotsille (6- 5) vaivaisella yhdellä kivellä (se jäi hieman kismittämään) ja Kanadalle kolmen kiven tappiolla (8-5).

Katsomossa olleet suomalaiset kannustusjoukot antoivat oman panoksensa onnistuneille peleillemme. Erityismaininta ja kiitos miesten seniorijoukkueelle, joka jaksoi omien peliensä jälkeen seurata myös meidän pelejämme ja kannustaa.

Koska jatkopelejä meille ei enää herunut, käytimme jäljellä olevat kaksi päivää pääareenan katsomossa seuraten Senioreiden loppuotteluja ja naisten sekä miesten välisarjaotteluja.

Noita kisoja ja tuota Gävlen puolentoista viikon aikaa tulemme varmasti muistelemaan ja ajatuksin palaamaan sinne monen monituista kertaa.

Haluamme kiittää Suomen Curlingliittoa mahdollisuudesta edustaa Suomea naisten seniorijoukkueena MM-kisoissa.

Naisten Seniorijoukkue Helena, Mimmi, Pirjo, Irma ja Kirsti  

Tulokset

Sijoitus Maa Pelit Voitot Tappiot
1 Kanada 11 8 3
2 Ruotsi 11 8 3
3 Yhdysvallat 11 8 3
4 Englanti 11 6 5
5 Sveitsi 9 5 4
6 Japani 9 5 4
7 Suomi 9 4 5
8 Skotlanti 9 4 5
9 Saksa 9 1 8
10 Uusi-Seelanti 9 0 9

Suomen pelit

FIN-GER 11-3
FIN-SUI 2-10
FIN-JPN 4-10
FIN-USA 4-10
FIN-SCO 8-2
FIN-NZL 9-1
FIN-CAN 5-8
FIN-ENG 6-5
FIN-SWE 4-5