Tunnelmia Gävlestä

Teksti: 
Olli Rissanen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Gävlen MM-kisat päättyivät varmastikin parhaalla mahdollisella tavalla Ruotsin voitettua maailmanmestaruuden Peja Lindholmin viimeisellä kivellä täpötäyden katsomon edessä. Tunnelma oli huumaava, ja onnittelut rakkaalle naapurimaalle niin maailman-mestaruudesta kuin muutenkin onnistuneista kisoista! Suomen joukkueet, Kirsi Nykänen MM-kisoissa sekä Helena Timonen ja Lauri Perkiö Seniorien MM-kisoissa, edustivat maatamme kunniakkaasti, vaikka emme tällä kertaa mitaleista pelannetkaan. Vaikka Kirsin joukkueen saldoksi jäi lopulta vain yksi voitto (kuitenkin Skotlannista!), joukkue olisi aivan yhtä hyvin voinut voittaa kolmekin peliä lisää, sillä niin pienestä se oli kiinni: hieman lisää sitä kuuluisaa "loppurutistusta", tai jos edes kivet olisivat "pomppineet" meille hieman enemmän, lopputulos olisi ollut toisenlainen. Joukkueellamme ei ole kuitenkaan mitään hävettävää peliesityksensä osalta, sillä kausi oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä! Saavutuksena oli joka tapauksessa 1 olympiapiste, ja nyt on vain toivottava, että joukkue jaksaa panostaa vieläkin enemmän tulevalla kaudella, jotta tavoitteena olevat olympiakisat voitaisiin vielä saavuttaa!! Toivon myös, että OK tukee tätä tavoitetta!

Gävlessä myös Seniorien MM-kisojen seuraaminen oli helppoa, kun pelipaikka sijaitsi aivan pääareenan vieressä. Nyt ensi kertaa mukana olleen naisjoukkueemme osalta oli etukäteen vaikeata hahmottaa, minkälaiset mahdollisuudet joukkueellamme olisi, kun kokemusta naisten seniorien MM-kisoista ei aikaisemmin ollut. Tältä osin niin lopputulos kuin varmasti myös joukkueen pelaajien kokemukset olivat joka tapauksessa Gävlen kisojen tunnuslauseen mukaiset: "More than you expect"! Helena Timosen johtama joukkue otti upealla esityksellä peräti neljä voittoa sijoittuen seitsemänneksi. Loppujen lopuksi myös semifi naalipaikka oli erittäin lähellä, joten loistava suoritus "ensikertalaisilta"!! Lauri Perkiön "konkarijoukkueen" osalta lopputulos oli pitkälti samanlainen kuin Kirsinkin joukkueella: lohkopeleissä tuli vain yksi voitto, mutta 2-3 muutakin peliä olisi aivan yhtä hyvin voinut kääntyä voitoksemme. Sijoituspeleissä tuli vielä toinen voitto, ja lopputulos oli 9. sija (yhteensä 15 joukkuetta). Joka tapauksessa hyvä suoritus myös miesjoukkueeltamme! Ensi vuoden kisat pelataankin sitten curlingin emämaassa Skotlannissa, joten haastajat olkaa valmiina!!

Kiitokset myös kaikille niille suomalaisille kisaturisteille, jotka olivat päässeet paikalle kannustamaan joukkueitamme!! Vaikka lukumäärä oli vähäinen, kannustus oli sitäkin suurempi ja kuuluvampi!! Surullista sen sijaan on se, että nämä nyt tosiaankin olivat viimeiset yhteiset miesten ja naisten MM-kisat. Merkillistä taas on se, että kaikki ne, joiden kanssa kisojen aikana asiasta keskustelin, olivat sitä mieltä, että tämä päätös on huono ja väärä, myös ne eri maiden liittojen edustajat, jotka äänestivät tämän päätöksen puolesta?! Nähtäväksi jää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan...

Ollaan aktiivisia myös kesällä

Vaikka curlingkausi on jo useimpien osalta päättynyt, ja kesä on ovella, tekemistä riittää rakkaan lajimmekin parissa. Curling- Golf -kisa pelataan tänä kesänä Joensuussa 31.7.2004. Tulkaa mukaan viettämään hauskaa viikonloppua hyvässä seurassa sekä pelaamaan upealla ja haastavalla Karelia Golfin kentällä! Ilmoittautua voi allekirjoittaneelle. Ja jos todella haluaa treenata curlingia, niin sekin on mahdollista Oulunkylässä myös kesällä. Tämänhetkisen tiedon mukaan halli on auki läpi vuoden, joten kesäjäät odottavat innokkaimpia. Kesällä voi myös miettiä tulevan kauden toimintaa: Kuten jo aikaisemminkin olen todennut, liitto ottaa mielellään vastaan ideoita ja ehdotuksia toiminnan kehittämiseksi, niin kilpailujen, koulutuksen kuin minkä tahansa muunkin tähän lajin liittyvän osalta. Ole siis yhteydessä ja tule mukaan kehittämään rakasta lajiamme!! Mutta nyt on aika toivottaa Aurinkoista ja Hauskaa Kesää!!