Curlinglehden ensimmäisestä numerosta jo 10 vuotta

Teksti: 
Perttu Piilo
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Curlinglehden synnystä on kulunut kymmenen vuotta. Pyöreistä vuosista huolimatta emme lähteneet rakentamaan mitään valtaisaa juhlanumeroa. Koetetaan porskutella seuraavat kymmenen vuotta ja katsotaan sitten onko syytä rakennella paksumpaa nelivärinumeroa.

Joka tapauksessa synttärit antavat aiheen pohdiskella kulunutta kymmentä vuotta ja lehden merkitystä nyt ja jatkossa. Kaikkien maailman lehtien elämään suuresti vaikuttanut asia on ollut tietysti Internet. Varsinkin lehti, jonka idea ei ole ilmestyä joka päivä aamupalapöytään, voi olla varma, että pelkkä tapahtumien kuvailu ilman pohdintaa ei enää Internetaikana toimi. Tulokset on luettu moneen kertaan netistä ennen lehden ilmestymistä. Pohdiskelevaan ja ajattomaan suuntaan lehteä on vietävä jatkossakin.

Ensimmäisen curlinglehden juttuja lueskellessa tulee todella hyvä mieli. Monet silloin vain unelmoinnin asteella olleet asiat Suomen curlingissa ovat toteutuneet. Harrastajamäärän kasvattaminen on oikeastaan ainut asia, joka edelleen hieman tökkii. Monista kokeilijoista pitäisi osa saada kiinnostumaan lajista pidemmäksikin aikaa. Selväksi on käynyt myös se, että julkisuuden kannalta selkeästi tärkein tekijä on olympialaiset. Yleisradion TV-lähetykset sinivalkoisen selostajan kera ovat selkeästi niitä, jotka monet muistavat. Onneksi seuraavat talvikisat lähestyvät ja niihin todella kannattaa panostaa.

Vielä kiitokset Tomi Rantamäelle ja Tommi Hätille, jotka kymmenen vuotta sitten ensimmäisen suomalaisen curlinglehden saivat kovan työn jälkeen tehtyä. Niin ja tietysti mukavaa kesää kaikille.