Perkiön joukkue jälleen seniorien MM-kisoihin

Teksti: 
Olli Rissanen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Viikonloppuna 13. - 15.2. pelattiin Oulunkylässä Seniorien MM-karsinta. Edustuspaikkaa Gävleen lähti tavoitte­lemaan neljä joukkuetta: M-Curlingin Lauri Perkiön joukkue, A-Curlingin Yrjö Franssilan joukkue, Eläintarhan Curlingia edustanut Kari Sundellin joukkue sekä Pieksämäki Curlingin Tauno Kähkösen joukkue (muut pelaajat Antero Jämsä, Ari Avikainen ja Jorma Tiitinen). Pelimuotona oli kaksinkertainen sarja. Etukäteen arvi­oiden ennakkosuosikkeina kisaan lähti­vät SM-sarjan 1. divisioonassa pelaavat Franssilan ja Perkiön joukkueet.

Ensimmäisellä kierroksella ennakkosuo­sikit pitivät pintansa voittaen kumpikin sekä Kähkösen että Sundellin joukkueet. Lauantaiaamun keskinäinen kohtaaminen päättyi tiukan väännön jälkeen Perkiön voittoon numeroin 8-7. Myös Kähkösen joukkue avasi voittotilinsä lyöden Sundellin joukkueen numeroin 10-8.

Toinen kierros jatkui samaa tahtia Franssilan voittaessa Kähkösen 7-3 ja Perkiön lyödessä Sundellin selvin nu­meroin 13-3. Kierroksen toiset pelit osoittautuivatkin sitten ratkaiseviksi. Niin Franssilan (Sundellia vastaan) kuin Perkiönkin (Kähköstä vastaan) joukku­eet olivat heti alusta lähtien vaikeuksis­sa. Panosten kasvaessa kumpikin joukkue tuntui puristavan kiven kahvaa hieman liikaa, ja toisaalta taas niin Sundellin kuin Kähkösenkin joukkueet paransivat koko ajan peliään. Kähkönen (johti 4-1) ja Sundell (johti 6-1) hallitsivat pelien alkupuolta selvästi, mutta Franssila ja Perkiö onnistuivat kuitenkin nousemaan loppua kohden. Ennen viimeistä päätä kumpikin peli oli tasan, ja hammerit olivat Sundellilla ja Kähkösellä! Sundell oli onnistunut rakentamaan tilanteen, jossa oma kivi oli ykkösenä keskellä melko hyvin suojattuna ja jossa Franssila joutui viimeisellä kivellään yrittämään oman kiven tökkäystä sivusta keskelle, mikä vaati todella tarkkaa osumaa pienen tilan takia. Franssilan heitto ei onnistu­nut, ja näin ollen Sundellin ei tarvinnut enää heittää viimeistä kiveään; yllätys­voitto Sundellille numeroin 7-6.

Perkiön joukkueen ankkurina heittänyt Mauno Nummila onnistui viimeisellä ki­vellään tökkäämään Kähkösen joukkueen ykköskiven takapesän reunaan, ja vielä siten että oma kivi jäi ykköseksi ja jopa piiloon suojan taakse suurimmalta osin. Kähkösen oli viimeisellä kivellään saata­va Nummilan kivi poistetuksi, mikä vaati todella tarkkaa heittoa. Kähkösen heitto onnistuikin lähes täydellisesti sen tulles­sa ohi suojakiven ja osuessa ykköskiveen. Kähkösen epäonneksi ykköskivi kuitenkin osui takapesän reunassa olleeseen omaan kiveen ja siten Perkiön joukkueen kivi jäi pari senttiä paremmaksi kuin Kähkösen paras kivi. Näin Perkiölle voitto numeroin 5-4 ja edustuspaikka Gävleen! Vaikka vii­meisillä peleillä ei siten enää ollut mer­kitystä, ne kuitenkin pelattiin sunnuntai­aamuna hyvän curlinghengen mukaisesti. Ikään kuin edustuspaikkansa sinetik­si Perkiö löi Franssilan 8-4 ja Kähkönen puolestaan voitti Sundellin tiukan pelin jälkeen numeroin 6-5.

Perkiön joukkue siis voitti kaikki kar­sintapelinsä viimevuotiseen tapaan ja edustaa jälleen Suomea Seniorien MM-kisoissa, jotka käydään Gävlessä huhti­kuussa. Joukkueessa pelaavat kapteeni Lauri Perkiön lisäksi Mauno Nummila, Antti Sundholm, Seppo Stark ja Olli Kallio. Naisten puolella Suomea edus­taa joukkue, jossa pelaavat Helena Timonen ja Mimmi Koivula Joensuusta, A-Curlingia edustavat Pirjo Hautanen ja Irma Elfvengren sekä M-Curlingin Kirsti Kauste. Toivotamme seniorijoukkueillem­me onnea ja menestystä Gävleen!!