Päätöksiä EM-kisoista

Teksti: 
Toimitus
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

ECF:n puheenjohtajana jatkaa edelleen seuraavat kaksi vuotta Malcolm Richardson. Myös Olli Rissanen valittiin uudelleen ECF:n hallitukseen Pohjoismaiden edustajana.

Vuoden 2003 EM-kisat pelataan muutoin samalla systeemillä kuin edelliset kisatkin, mutta B-sarja (miehissä ja naisissa) jaetaan kahteen lohkoon, mikäli joukkueita on vähintään 10. Näin kisoja saadaan lyhennettyä ainakin yhdellä päivällä.

World Curling Federation

Miesten ja naisten MM-kilpailut erotetaan erillisiksi turnauksiksi vuodesta 2005 lähtien. Syynä tähän on kisoihin liittyvä sponsorointi ja televisiointi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Kanadassa on joka vuosi MM-kisat, joka toinen vuosi miesten ja joka toinen naisten. MM-kisojen joukkuemäärä tullaan myös nostamaan kahteentoista, mikä tarkoittaa yhtä lisäpaikkaa Euroopalle sekä Tyynenmeren alueelle.

WCF:n yleiskokouksessa tehtiin myös muutama muutos pelisääntöihin

- Heittovuorossa olevan joukkueen pelaaja (ei siis välttämättä kapteeni) saa jatkaa oman kiven harjausta tee-linjan takanakin.

- Joukkueen vaihtaessa pelaajaa kesken pelin vaihtopelaaja voidaan sijoittaa mille pelipaikalle hyvänsä eli ei siis ainoastaan vaihdetun pelaajan paikalle, kuten tähän asti.

- MM-kisoissa ja olympialaisissa käytettävä peliaika lyhennetään 73 minuuttiin. Tämän lisäksi joukkueella on oikeus pelin aikana kahteen 1 minuutin pituiseen aikalisään, joiden aikana joukkue saa keskustella valmentajan kanssa.

Sääntömuutoksien on tarkoitus astua voimaan ensi kauden alusta lukien.

WCF:n budjettiin sisällytettiin huomattava "kehitysavustus" jokaiselle jäsenmaalle. Jäsenmaalla on mahdollisuus saada yhteensä jopa 40.000 USD 1.2.2006 asti kestävällä ajanjaksolla. Mahdollinen avustus jakaantuu kuuteen eri kategoriaan, eikä avustuksen määrää voi siirtää kategoriasta toiseen:

1. Välinehankinnat (10.000 $)

2. Junioriklinikat ja -leirit (8.000 $)

3. Jääntekijöiden, tuomarien ja valmentajien koulutus (5.000 $)

4. Harjoitteluavustus pelaajille, juniorit tai aikuiset (10.000 $)

5. Curlingin markkinointi omassa maassa (2.000 $)

6. Aikuisten aloittelijoiden klinikat (5.000 $)

Hankkeet, joihin avustuksia haetaan, on hyväksytettävä WCF:ssä etukäteen.