Suomalaista Curlinghistoriaa Seniorien SM-kisoissa Vierumäellä

Teksti: 
Olli Rissanen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Curlingin Seniorien SM-kisat (alaikäraja 45 v.) pelattiin Vierumäellä kahdentoista mukaan ilmoittautuneen joukkueen voimin 10. - 12.1.2003. Curling Club Loimaa ry:n joukkue, jossa pelasivat Juha Jalonen, Erkki Mäkeläinen, Jorma Rinne ja Paul Rankin, teki suomalaista curlinghistoriaa saavuttamalla ensimmäisenä varsinaissuomalaisena joukkueena SM-mitalit!!

Myös M-Curling ry:t ä edustanut Lauri Perkiön joukkue, jossa pelasivat lisäksi Seppo Stark, Antti Sundholm, Mauno Nummila ja Olli Kallio, teki historiaa tuomalla ensimmäisen Suomen Mestaruuden Vantaalle.

SM- Seniorit Vierumäki 10-12.1. 2003

1. Lauri Perkiö, Vantaa

2. Pekka Pekaristo, Hyvinkää

3. Paul Rankin, Loimaa

4. Kari Kaijansinkko, Hyvinkää

5. Timo Kauste, Hyvinkää

6. Tauno Kähkönen, Pieksämäki

7. Yrjö Franssila, Vantaa

8. Iko Tuomola, Loimaa

9. Matti Pekkala, Ranua

10. Lauri Kauhanen, Ranua

11. Leena Palsanen, Vantaa

12. Seppo Mattila, Ylöjärvi

Alkulohkon peleistä selvisi kahdeksan parasta joukkuetta puolivälieriin: Hyvinkäätä edustanut Timo Kausteen joukkue kärsi niukan tappion myös hyvinkääläiselle Kari Kaijansinkon joukkueelle numeroin 7-8. Yrjö Franssilan joukkue Vantaalta taisteli myös loppuun saakka Pekka Pekariston rutinoitunutta hyvinkääläisryhmää vastaan, mutta hävisi viimeisellä kivellä 5-6. Perkiö taas ei antanut Loimaan Iko Tuomolan joukkueelle mitään mahdollisuuksia, vaan eteni semifinaaliin selvin numeroin 12-3. Viimeisessä puolivälieräkamppailussa Loimaan Rinteen joukkue kaatoi tiukan ja jännittävän taistelun jälkeen Pieksämäen Kähkösen joukkueen numeroin 6-5!

Semifinaaleissa vastakkain joutuivat Kaijansinkon ja Pekariston joukkueet sekä Perkiön ja Rinteen joukkueet. Kumpikin semifinaali ratkesi lopullisesti vasta viimeisellä kivellä. Kaijansinkon viimeinen vaikea määrämittainen ei onnistunut ja niin Pekaristo eteni finaaliin numeroin 7-4. Myöskään Loimaan Paul Rankin ei aivan onnistunut viimeisissä poistoissaan ja niinpä Perkiö vei finaalipaikan niukasti numeroin 6-5.

Finaalissa Perkiö ei antanut minkäänlaisia mahdollisuuksia Pekariston joukkueelle: vantaalaisten jatkuvasti onnistuneet kierrot suojien taakse, ja toisaalta Pekariston joukkueen lukuisat epäonnistuneet poistot johtivat siihen, että Perkiö johti jo kolmen pelatun pään jälkeen 10-0! Loppupäät olivatkin sitten enemmän tai vähemmän pelailua, ja finaalin päättyessä taululla komeilivat numerot 12-1 Perkiön hyväksi! Myös pronssipeli oli yllättävän selvä loimaalaisten esittäessä hyvää ja taktisesti kypsää peliä. Kaijansinkon joukkue taas ei saanut peliään kulkemaan, ja niinpä Loimaa vei historialliset pronssimitalit selkein numeroin 12-3! Hieno suoritus Loimaalta!

Ilahduttavaa oli myös uusimpien jäsenseurojemme Ranuan ja Ylöjärven mukanaolo. Ranualaiset olivat mukana jo toista kertaa, ja tuloksena oli kummankin joukkueen sijoituksen paraneminen parilla pykälällä viime vuodesta. Ensimmäistä kertaa mukana ollut Ylöjärven Seppo Mattilan joukkue oli hakemassa vasta kokemusta SM-kisapeleistä, mutta esitti silti varsin lupaavia otteita, joista tuloksena oli mm. tasapeli 8-8 Leena Palsasen kokenutta ryhmää vastaan. Tärkeintä oli kuitenkin se, että ylöjärveläiset saivat lisää intoa ja lupasivat olla jatkossa mukana myös muissa kansallisissa turnauksissa.