Tuomas Vuoren joukkue saavutti paikan juniorien MM-kisoihin

Teksti: 
Toimitus
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Suomea edustava Tuomas Vuoren joukkue voitti juniorien B MM- kisojen lohkonsa puhtaalla pelillä ja ansaitsi näin paikan semifinaaliin Ranskaa vastaan. Toisen semifinaaliparin muodostivat Suomen lohkossa pelannut USA sekä toisen lohkon puhtaalla pelillä voittanut Norja.

Semifinaaleissa olivat panokset todella kovat, koska pelien voittajat ansaitsivat kaksi viimeistä paikkaa juniorien M M-kisoihin. Suomi aloitti oman pelinsä Ranskaa vastaan mitä parhaimmalla tavalla hankkien 6-1 johdon jo kolmessa päässä. Ranska ei takaa-ajoasemasta hätkähtänyt vaikka onnistuikin kaventamaan peliä neljännessä päässä viimeisen kiven turvin vain yhdellä pisteellä. Nollatun viidennen pään jälkeen Ranska varasti ensin kaksi ja sitten vielä yhden pisteen. Näin viimeiseen päähän mentiin 6-5 tilanteessa Suomen hyväksi. Suomella oli kuitenkin vielä viimeisen kiven etu hallussaan. Ranska ei pystynyt varastamaan enää kolmatta päätä peräkkäin, kun Suomi otti pisteen ja voiton 7-5 luvuin. Toinen semifinaali oli myös erittä in tiukka. Norja taisteli kuitenkin lopulta voittajaksi luvuin 5-4 ja varmisti MM-paikan Suomen tavoin.

Myös finaalista tuli erittäin tiukka . Puolessa välissä peliä, neljän pään jälkeen, tilanne oli tasan 2-2 ja seitsemän pään jälkeen jälleen tasan 3-3. Viimeisessä päässä Norja onnistui ottamaan pisteen viimeisen kivensä turvin ja vei voiton luvuin 4-3. Näin Suomelle hopeaa ja mikä tärkeintä, viiden vuoden tauon jälkeen paikka juniorien MM-kisoihin Sveitsin Flimsiin joukkueella, jossa pelasivat: Tuomas Vuori (kapteeni), Jani Sullanmaa, Jari Rouvinen, Jarmo Kalilainen ja Tero Salo.

Pronssiottelussa USA otti voiton Ranskasta luvuin 4-3. Tyttöjen puolella MM-paikan saavuttivat Venäjä (1.) ja Norja (2.). Pronssille ylsi Tanska. Suomella ei ollut edustusta tyttöjen sarjassa.