Suomalaisen curlingin juhlavuosi

Teksti: 
Olli Rissanen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Vuosi on jälleen vaihtunut ja sen myötä toivotan kaikille curlingin pelaajille hauskaa vuoden jatkoa! Tänä vuonna meillä onkin curlingin parissa erityisen hyvä syy juhlimiseen ja hauskanpitoon, sillä nyt on SUOMALAISEN CURLINGIN JUHLAVUOSI!! Helmikuun 22. päivänä tulee kuluneeksi tasan 25 vuotta Suomen Curlingliiton perustamisesta. Mainittuna päivänä vuonna 1978 allekirjoitettiin liiton perustamiskirja, ja tätä syntymäpäivää on syytä juhlia! Haluan jo tässäkin yhteydessä kiittää kaikkia niitä henkilöitä, jotka olivat mukana perustamassa Curlingliittoa sekä sen toimintaan vuosien varrella osallistuneita. Olette tehneet arvokasta työtä rakkaan lajimme hyväksi!

Juhlimme liiton 25-vuotis syntymäpäivää luonnollisesti curlingin parissa: Juhlaviikonloppuna pelataan Myyrmäessä SM-sarjan viimeinen osaturnaus, jolloin selviävät paitsi mitalistit myös mahdollisesti uudet edustusjoukkueemme. Perjantaina 21. helmikuuta klo 14.00 on Myyrmäen jäähallin curlingradalla ensimmäinen suomalainen pyörätuolicurlingin kokeilutilaisuus, johon toivotan kaikki jäsenseurojemme edustajat tervetulleiksi! Ja lauantaina, siis virallisena syntymäpäivänä, on suuri 25-vuotisiltajuhla, johon toivon mahdollisimman monen meistä osallistuvan!!

Juhlavuotemme jatkuu perinteisen SM-Cupin järjestämisellä uudella curlingpaikkakunnalla, Lahdessa maaliskuun 7. - 9. päivänä. Uusin jäsenseuramme Curling Club Lahti ry on ottanut rohkeasti haasteen vastaan järjestämällä heti ensimmäisellä pelikaudella kunnon turnauksen. Ja mikä olisikaan parempi tapa markkinoida uutta lajia! Kun ajankohtakin on vielä juuri sopivasti aivan perinteisten Salpausselän kisojen alla, niin odotamme ja toivotamme curlingille menestystä myös Lahden seudulla!!

Huhtikuun alussa juhlat jatkuvat MM-kisoissa Winnipegissä, jonne miesjoukkueemme joutuu valitettavasti lähtemään ilman naisjoukkueemme mukanaoloa. Juhlavuoden kunniaksi kuitenkin suomalaiset seniorit tekevät historiaa, kun miesten joukkueemme osallistuu ensimmäisen kerran myös Winnipegissä pelattaviin Seniorien MM-kisoihin. Toivotan onnea ja menestystä myös seniorijoukkueellemme!! Huhtikuussa juhlitaan myös kotimaassa perinteisen Finnish Bonspiel -turnauksen yhteydessä!

Ja jotta juhlittavaa jää myös vuoden toiselle puoliskolle, niin mikä voisikaan olla sen hienompaa kuin avata uusi curlingkausi Oulunkylän upouudessa curlinghallissa!!! Sanonta "hyvää kannattaa odottaa" sopii varmasti tähän yhteyteen, ja pitkän odotuksen jälkeen hallin avaaminen näin juhlavuonna tuntuu kyllä erityisen hyvältä, minusta ainakin!

Juhlavuoteen mahtuu varmasti vielä muitakin kohokohtia, mutta tärkeintä on kuitenkin se, että mahdollisimman moni meistä liittyy mukaan juhlimaan, tavalla tai toisella, kokemaan sen yhdessäolon ja hauskanpidon, mistä curlingissa on perimmältään kysymys. Me kaikki tiedämme, miten hieno laji curling on, mutta pidetään silti huolta siitä, jokainen omalta osaltamme, että Suomalainen Curling saa ansaitsemansa arvostuksen!!

Hauskaa Juhlavuotta toivottaen,

Olli Rissanen