Osattomat jälleen pyörätuolicurlingin Suomen mestari

03.05.2012
-
OK

Vesa Hellmanin kipparoima Osattomat on voittanut pyörätuolicurlingin Suomen mestaruuden jo kolmannen kerran peräkkäin. Pirkanmaalainen nelikko puolusti mestaruuttaan menestyksekkäästi Oulunkylän curlinghallissa.

Mikko Nuora, Riitta Särösalo, Vesa Kokko ja Vesa Hellman pelasivat turnauksen häviämättä otteluakaan. Runkosarjassa Lahti Curling ja Team Panthera laittoivat mestarit tiukoille, mutta niukat pisteen voitot sinetöivät suoran loppuottelupaikan. Tänä vuonna SM- turnaus oli erittäin tasainen. Runkosarjassa kolme joukkuetta Osattomien jälkeen oli tasatilanteessa ristiin menneillä otteluilla. Välieriin pääsy ratkaistiin t-heittokilpailun tuloksilla. Välierästä loppuotteluun ja siellä hopealle kipusi Team Panthera. Pronssiset mitalit matkasivat Lappi Kurlingin mukana pohjois-suomeen ja nelossija meni Lahti Curlingille. Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täällä.

Pyörätuolicurlingin seurajoukkueiden taso on nousussa

Vaikka SM- turnaukseen osallistuvia joukkueita on valitettavan vähän, ovat pelit tasokkaita ja tasaisia. Maajoukkueen runkopelaajien sijoittuminen eri seurajoukkueisiin tuo mielenkiintoa turnaukseen. Lisäksi myös maajoukkueringin ulkopuolisten pelaajien taitojen kehittyminen on nostanut pelien tasoa. Kehityksen suunta on oikeansuuntainen, huolimatta siitä tosiseikasta, että monilla paikkakunnilla pelaajilla on rajoitetusti viikottaista jääaikaa. SM- viikonloppuna moni pelaaja liputtikin useamman turnauksen SM- sarjan puolesta pelirutiinin kasvattamiseksi. Toivottavasti pystymme vastaamaan tähän haasteeseen ja saamme lisää pelaajia ja joukkueita mukaan, pyörätuolicurlingin maajoukkuevalmentaja Lauri Ikävalko totesi turnauksen päätteeksi. Ehkä ratkaisuna maakuntien joukkueiden innokkaammaalle mukaantulolle on järjestää kisat uusien tulokkaiden kotijäillä.