Suomi avasi pistetilinsä Kisakalliossa

08.11.2010
-
Katja Kiiskinen
Finland - Tuomo Aarnikka.JPG

Pyörätuolicurlingin MM-karsinnoissa toinen pelipäivä toi mukanaan runsaasti tasaisia ja tiukkoja pelejä. 

Suomen pyörätuolicurlingin maajoukkueeseen kuuluvat ykkösheittäjä ja kokenut kisakävijä Riitta Särösalo, kakkosheittäjä Markku Karjalainen, joka on ansioitunut myös pyörätuolikelauksen parissa sekä varapelaajaksi nimetty Sari Karjalainen. Aikaisemmin pesässä häärinyt Tuomo Aarnikka on vaihtanut rooleja Vesa Hellmanin kanssa ja toimii nykyään varakapteenina, vaikka heittääkin edelleen joukkueen viimeiset kivet. Hellman puolestaan on ottanut joukkueen kapteenin roolin ja pelaa kolmosheittäjänä.

Suomen joukkue kohtasi aamun pelissään Sveitsin, joka on yksi turnauksen ennakkosuosikeista. Sveitsi pärjäsi hienosti Vancouverin paralympialaisissa ja myös edellisenä viikonloppuna pelatussa Sveitsin turnauksessa. Suomella oli aamulla siis tiukka peli edessään ja he suoriutuivat urakasta hienosti. Suomi hyödynsi viimeisen kiven etunsa hyvin ottamalla 2 pistettä viimeisen kiven avulla 2., 4. ja 7. päistä. Näiden onnistuneiden päiden seurauksena Suomi lähti viimeiseen päähän kahden pisteen takaa-ajoasemassa ilman viimeisen kiven etua. Suomen onnistuikin rakentaa itselleen paikka, joka olisi taannut heille kaksi pistettä ja mahdollisuuden jatkopäähän. Suomen viimeiseltä heittäjältä Tuomo Aarnikalta vaadittiin tilanteessa onnistunutta triplapoistoa jatkopään takaamiseksi. Aarnikka päättikin pään hienoon heittoon, mutta onnistui valitettavasti poistamaan vain kaksi Sveitsin kivistä ja täten Sveitsi vei ottelun nimiinsä luvuin 9-6.

Illan kierroksella Suomi kohtasi Latvian, jolla oli takanaan kaksi tappiota Japania ja Slovakiaa vastaan. Suomi pelasi Latviaa vastaan myös harjoituspelin vain päivä ennen turnauksen alkua ja peittosi silloin vastustajansa murskaluvuin 12-1. Peli alkoi kuitenkin Suomen kannalta ikävästi, sillä Latvia ryösti heti ensimmäisestä päästä kolme pistettä ja jatkoivat ryöstöretkeään vielä kahden pään ajan. Neljännessä päässä Suomi kuitenkin otti viimeisen kiven turvin yhden pisteen ja tauolle mentiin Latvian johtaessa 5-1. Suomi jatkoi hienoa nousua ryöstäen 1 pisteen viidennestä ja kuudennesta päästä. Johtoaseman Suomi varmisti hienolla 3 pisteen ryöstöllä 7. päästä. Viimeiseen päähän lähdettiin siis Suomen johtaessa 6-5, mutta Latvialla oli viimeisen kiven etu apunaan. Suomi pelasi viimeisen pään kuitenkin fiksusti ja Tuomo Aarnikka heitti viimeisellään hienon nojan suojan taakse. Latvian viimeinen määris lipsahti pari senttiä Suomen ykköskiveä huonommaksi, joten Suomi vei hienon nousun jälkeen ottelun nimiinsä luvuin 7-5 ja avasi voittotilinsä turnauksessa.

Muiden maiden osalta ennakkosuosikit ovat pitäneet pintansa. Italia, Sveitsi, Kiina ja Japani muodostavat neljän kärjen kolmen pelatun kierroksen jälkeen.

Suomen seuraava peli on tiistaina 9.11. klo 10.30 Kiinaa vastaan, joka on etukäteen yksi viikon ennakkosuosikeista.

 

Tulospalvelua ja uutisia ylläpitää Suomen Curlingliitto. Liitto näyttää myös B-radalla pelattavat pelit curlingkanavallaan suorana nettilähetyksenä:

http://www.curling.fi/en/home

 

Media-asioita koskevat tiedustelut:

Katja Kiiskinen

Tiedottaja (Suomen Curlingliitto/Kisakallio)

viestinta [at] curling [dot] fi

040-5898194

 

Suomen joukkuetta koskevat tiedustelut:

Lauri Ikävalko / Suomen päävalmentaja

044-5628549