Yllätyksiä MM-karsintojen ensimmäisenä kisapäivänä

07.11.2010
-
Katja Kiiskinen
1st DRAW - ITA vs. RUS.JPG

Pyörätuolicurlingin MM-karsinnat käynnistyivät Lohjan Kisakalliossa sunnuntaina 7.11. virallisilla harjoituksilla ja ensimmäisellä pelikierroksella, joka pelattiin klo 16.00.

Kyseiset MM-karsinnat ovat ensimmäinen etappi matkalla kohti seuraavia paralympialaisia. MM-karsintojen kaksi parasta joukkuetta saavuttavat paikan helmikuussa pelattaviin MM-kilpailuihin, joista joukkueet lähtevät keräämään pisteitä vuoden 2014 paralympialaisia varten.

Suomen pyörätuolicurlingin maajoukkueeseen kuuluvat ykkösheittäjä ja kokenut kisakävijä Riitta Särösalo, kakkosheittäjä Markku Karjalainen, joka on ansioitunut myös pyörätuolikelauksen parissa sekä varapelaajaksi nimetty Sari Karjalainen. Aikaisemmin pesässä häärinyt Tuomo Aarnikka on vaihtanut rooleja Vesa Hellmanin kanssa ja toimii nykyään varakapteenina, vaikka heittääkin edelleen joukkueen viimeiset kivet. Hellman puolestaan on ottanut joukkueen kapteenin roolin ja pelaa kolmosheittäjänä.

Suomelle ensimmäinen kisapäivä toi mukanaan yllätyksiä. Suomen ensimmäinen peli turnauksessa olisi pitänyt olla Ranskaa vastaan, mutta Ranskan jäälajien liitto FFSG ei hyväksynyt Ranskan pyörätuolicurlingjoukkueen osallistumista MM-karsintoihin, joten joukkue ei voinut osallistua turnaukseen. Tästä johtuen peleistä, jotka olisi pelattu Ranskaa vastaan, ei tule muille joukkueille minkäänlaista tilastomerkintää. Suomen viralliset voitto- ja tappiosarakkeet näyttävät siis ensimmäisen pelipäivän jälkeen nollaa.

Suomen joukkue on lähtenyt kisaviikkoon hyvillä mielin. Takana on onnistuneita harjoitusotteluja muun muassa Venäjää ja Latviaa vastaan. Viikon tavoitteena on selvittää tie ensimmäiseksi neljän parhaan joukkoon ja sitä myötä jatkopeleihin. Joukkueen valmentaja Lauri Ikävalko näkee, että joukkueella on täysin realistiset mahdollisuudet varmistaa paikkansa tässä neljän parhaan joukossa. Pääsy kahden parhaan joukkoon vaatii joukkueelta huippusuoritusta, mutta myös tämä saavutus on mahdollisuuksien rajoissa.

Suomen lisäksi MM-karsinnoissa nähdään joukkueita Italiasta, Venäjältä, Slovakiasta, Kiinasta, Japanista, Ranskasta, Tanskasta, Sveitsistä ja Latviasta. Viime kevään paralympialaisten ja alkukauden turnausten perusteella kovien maiden joukkoon lukeutuvat Kiina, Japani, Italia ja Sveitsi. Myös Ranska on pärjännyt hienosti alkusyksyn turnauksissa, joten on valitettavaa, että he eivät pääse näihin MM-karsintoihin osallistumaan. Päivän peleissä Sveitsi voitti odotetusti Tanskan varsin selvin lukemin 9-6, Slovakia otti murskavoiton 11-3 Latviasta ja Kiina ja Japani taistelivat viimeiseen päähän asti, päättäen ottelun Kiinan 7-6 voittoon. Italia päätti päivän onnellisiin hetkiin voittaen suuripisteisen ottelun Venäjää vastaan 11-10, sen jälkeen kun Italian kapteeni joutui yllättäen palaamaan Italiaan ensimmäisenä pelipäivänä.

 

Suomen seuraava peli on maanantaina 8.11. klo 10.30 kovatasoista Sveitsin joukkuetta vastaan. Peli näytetään suorana lähetyksenä Suomen Curlingliiton Curlingkanavan kautta osoitteessa:

http://www.curling.fi/fi/kilpailut/curlingkanava

 

Peliaikataulu ja joukkuekokoonpanot sekä linkki tulospalveluun ja uutisiin löytyvät osoitteesta: http://www.kisakallio.fi/seurat/wwhcq.html. 

Tulospalvelua ja uutisia ylläpitää Suomen Curlingliitto. Liitto näyttää myös B-radalla pelattavat pelit curlingkanavallaan suorana nettilähetyksenä:

http://www.curling.fi/en/home


Media-asioita koskevat tiedustelut: 

Katja Kiiskinen

Tiedottaja (Suomen Curlingliitto/Kisakallio)

viestinta [at] curling [dot] fi

040-5898194

 

Suomen joukkuetta koskevat tiedustelut:

Lauri Ikävalko / Suomen päävalmentaja

044-5628549

 


Kommentit

Italia venyi hienosti ilman Tabanellin panosta. Hänen laadukkaat heittonsa ovat niin monesti olleet Italian menestyksen avain. Onko Italian kippari kuitenkin palaamassa kisoihin?

-osku-