TM testasi: Harjan kankaan kääntö

2 posts / 0 new
Viimeinen viesti
curling_admin
TM testasi: Harjan kankaan kääntö

Tämä viestiketju on siirretty curling.fi:n vanhalta foorumilta. Viestissä olevat linkit saattavat olla rikki.

Ketjun aloitti nimimerkki: markusak

Morop, mixedien jälkeen sisäinen skotti nosti päätään ja päätin testata pitkään miettimäni harjaan kankaan käännön ympäri. Harja on tuollainen nykyisin suosittu nivelletty malli, jossa kangas on niiteillä kiinni.

Kankaan kääntö alkoi oluen avaamisella, jonka jälkeen puukko käteen ja niittejä irti. Kaikki niitit eivät lähteneet tasaisesti molemmilta puolilta, joten pihdeillä piti vetää ne irti, jotka eivät puukolla lähteneet. Sen jälkeen kangas ympäri ja nitojalla kiinni. Kokeilin ensin käsikäyttöistä nitojaa, mutta siinä ei tahtonut vääntö riittää, sillä muovi johon niitit tulee oli yllättävän kovaa. Miesten Ikeasta ostetulla sähköisellä nitojalla homma alkoi pelittämään ja harjan päästä tuli kuin uusi. Ainoa mistä huomaa, että kangas on käännetty on pienet kulumat harja osan reunassa.

Kehumme:
-Nopea tapa saada lisää ikää harjalle

Moitimme:
-Liian nopea toimitus, olut ei ollut edes puolivälissä toimituksen lopussa   ;D

Muuta:
-Mistäköhän tuollaista kangasta saisi. Ei tarvitse saksien kanssa hirveästi pelata, sillä tuokin pala oli suorakulmio. Kun miettii että tällä hetkellä hintaa tulee harjan pään vaihtoon tuo 25€, niin aika kovat säästöt saisi aikaan ja tulisi vähän useammin vaihdettua.

Vastaus nimimerkiltä: kymppi

(04/23/07 11:22:24)

'markusak' wrote:
Muuta:
-Mistäköhän tuollaista kangasta saisi. Ei tarvitse saksien kanssa hirveästi pelata, sillä tuokin pala oli suorakulmio. Kun miettii että tällä hetkellä hintaa tulee harjan pään vaihtoon tuo 25€, niin aika kovat säästöt saisi aikaan ja tulisi vähän useammin vaihdettua.

Mä tuossa joskus talvella lueskelin jotain lontoonkielistä foorumia, jossa joku oli tehnyt tuota kankaan vaihtamista. Tekstin perusteella tulin siihen tulokseen, että kangas on cordura-nimistä materiaalia. Täällä Suomessa sitä myydään ilmeisesti (vain?) täällä: http://www.shelby.fi/catalog/product_info.php?products_id=34

On pitänyt tilata jokin erä ja testata, mutta ei ole tullut tehtyä vielä. Eipä tuo ainakaan liian kalliiksi mene. Harmittavaa näin etukäteen lähinnä se, että värivaihtoehdot ovat aika rajoittuneet tässä puodissa. Jostain ulkomailta voisi saada mitä värejä tahansa. Ehkäpä sä Markus testaat ja raportoit väelle tuloksista...

Vastaus nimimerkiltä: markusak

(04/23/07 12:03:08)

No eipä olisi kallista, 13€ metri ja leveyttä olisi puolitoista metriä. Eli yhdestä metristä saisi noin 50 harjanpäätä tehtyä. Vähän enemmänkin oikeastaan, jos noin 10 x 20 cm menee per pää. Saapa nähdä ehkäpä tuota innoistuisi joskus.

Et sattuisi löytämään linkkiä siihen lontoonkieliseen keskusteluun?

Vastaus nimimerkiltä: masipila

(04/23/07 13:19:03)

Mä pistin just tilaukseen tuommoisen metrin pätkän, siitä kun tuon yllä olevan laskelman mukaan pitäisi riittää vaikka kuinka moneen harjanpäähän.

Ilmoittelen kuulumisia täällä jahka kangas saappu. Lupailivat 2-3 päivän toimitusaikaa.

-Markus

Vastaus nimimerkiltä: kymppi

(04/23/07 14:19:47)

'markusak' wrote:
Et sattuisi löytämään linkkiä siihen lontoonkieliseen keskusteluun?

Valitettavasti en ainakaan tähän hätään. Yritin kyllä, mutta huonolla menestyksellä. Jotain vinkkejä saattaisi olla omalla koneella, mutta se on tällä hetkellä pahasti telakalla ja vähän kaikki muutkin jutut on aika hakusessa. Siitä vaan kaikki googlettamaan  :)

Vastaus nimimerkiltä: masipila

(04/25/07 21:09:48)

Kangas tuli tänään ja eka harjanpää sai uuden elämän. Kangas on hyvin lähellä Performancen omaa kangasta, ei ehkä kuitenkaan aivan yhtä karheaa vaan enemmän "hiekkapaperimaista".

Kankaan kuvio on sinällään hyvin samankaltaista, mutta kankaan "poimuja" on Cordura-kankaassa hieman tiheämmässä kuin Performancen originaalissa. Insinööritaustaisena (terveisiä vaan Malmin Annelle :P ) tuli laskettua, että vajaan parin senttimetrin pituisella tarkasteluvälillä Performancen kankaassa oli 19 poimua, kun Cordurassa niitä oli 21 samalla matkalla. Toiseen suuntaan laskettaessa eroa oli hieman enemmän, 15 (Performance) vs. 19 (Cordura).

Olen menossa lauantaina hallille uuden harjanpään kanssa, jolloin testin varsinaiset tulokset ovat luvassa. Testit jatkuvat...

-Markus

p.s. Minun Performance-kankaan kääntöpuoli ei vaikuta kovin lupaavalta harjapinnaksi. Kankaan kääntöpuoli on pinnoitettu jollain liimatyyppisellä, jonka vuoksi kankaan "poimut" ovat tukossa jo valmiiksi ennen yhtään käyttökertaa. Cordurassa on sama juttu, eli sekin on kovin yksipuoleista. Tosin tuota kangasta on nyt sen verran, että eipä tarvi edes harkita kankaan kääntämistä :)

p.p.s. Minulla yhteen harjanpäähän kului kangasta 12 x 27 cm.

Vastaus nimimerkiltä: starlit

(04/25/07 21:48:12)

Tuli tästä mieleen, että onko säännöissä jotain rajoituksia mitä kangasta/materiaalia harjaan saa laittaa?

Tietysti luulisi, että valmistajat ovat valinneet optimimateriaalin harjaan.. mutta mutta ...

Vastaus nimimerkiltä: Leox

(04/26/07 16:40:15)

 Tätä menoahan masipila pistää kohta  `harjan kankaan vaihto- putiikin` pystyyn :P ;D iskulauseella: "Anna harjallesi uusi elämä".
 Käytännössä siis jos harjan kankaan voi irroittaa ja kiinnittää uudestaan tai korvata kokonaan on ainakin  vanhan kankaan puhdistus/pesu helpottunut huomattavasti.
 Loistavasti ideoitu kokeilu. Miksiköhän perffin valmistajat eivät mainosta tuota "vaihda kangas itse"- juttua? ::) Säästää ainakin luontoa.

Vastaus nimimerkiltä: masipila

(05/11/07 17:50:06)

Testitulosten raportointi pääsi lipsahtamaan hieman taka-alalle, mutta täältä pesee.

Yleisvaikutelma on erittäin positiivinen. Testissä ei kuitenkaan ollut vertailtavana korkkaamatonta performancen originaalipäätä, joten tulokset ovat mutu-luokkaa.

Tilaamani Corduran punos (tai tekstuuri tai miksikä sitä nyt sanotaankin) on tosiaan hieman tiheämpää kuin originaali-Performancessa. Tämä ei käytännössä tuntunut vaikuttavan, harja puri fiilispohjaisesti arvioituna jäähän huomattavasti paremmin kuin kulunutta performancen päätä käytettäessä.

Kestävyydestä on vielä paha mennä sanomaan mitään, koska vaihtopäällä on pelattu vasta yksi peli. Kankaan pinta on ekan pelin jälkeen hieman karheampi, koska kankaan pinta on pikkaisen "auki". Vastaava ilmiö on minulla tosin esiintynyt myös originaalipäillä, joten miinusta tuossa mielessä on huono mennä antamaan.

Yhteenvetona voisi todeta, että kankaan tilaaminen oli hyvä ostos. Tällä kaudella kun meni 100 euroa noihin harjanpäihin.

-Markus

Vastaus nimimerkiltä: JeBa

(05/15/07 14:30:40)

Mulla on sellainen muistikuva, että noita performancen päitä sai (ainakin tuolta maailmalta) ostaa kolmella eri "kovuudella", eli karheudella tahi tiheydellä, kuten Markus asian edellä ilmaisi. Nämä kait toimivat hieman erilaisilla jäillä ja kestävät hieman eri lailla käyttöä. Luulis että pehmeä harja kulahtaa nopeammin, mutta toimii tehokkaammin...

Ja tosiaan aika nopsakkaan siihen kudoksen pintaan alkaa ilmaantua niitä katkenneita säikeitä, ja jos ei, niin painakaa kovempaa! ;D

Vastaus nimimerkiltä: Steam

(05/15/07 16:50:15)

'JeBa' wrote:

Ja tosiaan aika nopsakkaan siihen kudoksen pintaan alkaa ilmaantua niitä katkenneita säikeitä, ja jos ei, niin painakaa kovempaa! ;D


Team Mummofutis varmasti osaa opettaa kuinka näyttää kipparille että harjataan kovaa mutta todellisuudessa harja juuri ja juuri koskettaa jään pintaa.
Markus

Uudelleen pinnoitettuja harjanpäitä on tullut nyt käytettyä alkukausi ja pitää kyllä sanoa että olen hemmetin tyytyväinen uusiopäiden hinta/laatusuhteeseen.

Uusi Corduralla päällystetty harjanpää puree jäähän mainoisti ja harjanpään vaihtamiseen ei ole kovin kummoista kynnystä, kun materiaalikustannukset ovat luokkaa alle euron. Hieman askarteluahan tuo vaatii, mutta mikäs siinä on askarrellessa kun hommasin Clas Ohlsonilta niittien irroittajan ja nitojan, yhteishintaan muistaakseni 5 euroa tai joitain... :)

Ostin kankaan Oululaisesta verkkokaupasta, www.shelby.fi. Tuotteen nimi on Cordura 1000 ja sitä myydään 1,5 metriä leveinä suikaleina hintaan 13,90 euroa / metri. Värivalikoimakin on näköjään laajentunut, nyt on tarjolla black, navy ja olive.

http://www.shelby.fi/catalog/product_info.php?products_id=34

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.