Aloittelijoiden kysymys!

1 post / 0 new
curling_admin
Aloittelijoiden kysymys!

Tämä viestiketju on siirretty curling.fi:n vanhalta foorumilta. Viestissä olevat linkit saattavat olla rikki.

Ketjun aloitti nimimerkki: marzue

Hei te kaikki fiksut ja filmaattiset curling-gurut!
Meitä olis neljä nuorta naista hyvinkäältä aloittamassa curlingharastusta! Minkäänlaista kokemusta meillä ei lajista vielä ole, mutta sääntökirjoja ollaan kovastikin lueskeltu näin ensihätään.. Nyt olisi kuitenkin kiva siirtyä teoriasta käytännön puolelle, mutta ollaan vähän neuvottomia tekemään yhtään mitään! Jospa täältä siis löytyisi joku viisas huippupelaaja, joka osaisi meidät alkuun ohjata! Ollaan ehkä vuoden sisällä siirtymässä Helsinkiin tai Vantaalle. Mutta alkuun olis kiva päästä, joten epätoivoissaan ollaan täällä apua kerjäämässä!  :-/

Vastaus nimimerkiltä: aku

(02/23/06 10:57:47)

Epätoivo syrjään. Hyvinkään curlingin sivuilta löytyy paikallisten seura-aktiivien yhteystietoja: http://www.curling.fi/hyvinkaa/

Sieltä vaan kyselemään milloin pääsisi jäälle ja mukaan pelaamaan. Tungosta hyvinkään halliin varmasti riittää tällä hetkellä, mutta eiköhän sieltä löydy sopiva aika teillekin. Uskoisin, että erilaisia vasta-alkajille tarkoitettuja tilaisuuksia on paljon tässä lähitulevaisuudessa, kun kysyntä on kovimmillaan.

Vastaus nimimerkiltä: matula

(01/11/07 22:27:52)

Ainakin otsikon alle kysymykseni sopii!

Siis, miksi ihmeessä tuota SM-sarjaa ja I-divisioonaa pelataan joukkuenimillä, jotka tulevat kapteenin mukaan? Määrääkö tämän joku sääntö vai onko vain perinne???

Vastaus nimimerkiltä: Teme

(01/12/07 08:19:34)

Marzuen kysymykseen sellainen vastaus, että kysymyksestäsi ei käy teidän ikänne ilmi, mutta Hyvinkäällä on sunnuntaisin 16-18 junnuvalmennus ja siellä on aina joku kokeneempi neuvomassa. Eli siitä varmasti pääsee alkuun. Ja junnuikähän on siis alle 21v.

Jos tuo aika on paha, tai haluatte alkuun yksityisopastusta, niin ottakaa seuran hallitukseen yhteyttä ja he varmasti löytävät jonkun, joka neuvoo teidät alkuun.

Vastaus nimimerkiltä: marzue

(01/12/07 10:54:36)

Kiitoksia! Me tosiaan ollaan jo päästy alkuun ja Hyvinkäällä pelaillaan! :) Kyseisessä juniorivalmennuksessakin ollaan käyty useampaan otteeseen! Elikä enää ei ole mitään hätää! ;D

Vastaus nimimerkiltä: matula

(05/28/07 11:40:05)

'matula' wrote:
Ainakin otsikon alle kysymykseni sopii!

Siis, miksi ihmeessä tuota SM-sarjaa ja I-divisioonaa pelataan joukkuenimillä, jotka tulevat kapteenin mukaan? Määrääkö tämän joku sääntö vai onko vain perinne???


Eikö tähän todella ole kenelläkään vastausta??

Vastaus nimimerkiltä: xStr

(05/28/07 17:27:16)

Eipä siihen kai mitään sääntöä ole. :o

Ennemmin yksi tapa määritellä joukkue. SM sarjaan saavutettu paikka, ei meinaan ole seuran saavutus, vaan nimetyn joukkueen saavutus. (ei siis myöskään yksistään kapteenin). Joukkueen pitää säilyä säännösten mukaisesti samana ja kapteenin nimi on aika hyvä tapa nimetä joukkue.

Tämähän on näin myös Kanadassa, eli paremmissa piireissä  ;D

faktat löydät itse:
http://www.curling.fi/saannot/saannot.shtml
http://curling.fi/sarjat/sm0607/saannot_miehet.pdf
http://curling.ca/

Vastaus nimimerkiltä: Larry

(10/23/07 03:02:56)

Hoidan säännöllisesti laji esittelyt. Kun pidän selostus pesästä ja keski-pisteistä, tulee liian usein kysymys:
Mistä sana "nänni" on tullut.
Haluaisin vastata tuo kunnolla mutta sivistykseni on vain kanadalaisten tasolla. Ohitan aina kysymys sanomalla, että se kuvastaa Sigmund Freudin fiksaation, joka, tiedokseni, on varsin voimakas vain suomalaisten pelaajien (ja tv selostajan) kesken.
Saisinko apua: Mistä sana "nänni" on tullut (siis puhtaasti curlingin suhteessa)?

Larry
viiden lasten isä