Nimimerkillä vai omalla nimellä?

1 post / 0 new
curling_admin
Nimimerkillä vai omalla nimellä?

Tämä viestiketju on siirretty curling.fi:n vanhalta foorumilta. Viestissä olevat linkit saattavat olla rikki.

Ketjun aloitti nimimerkki: masipila

Moips,

curling.fi -webbisivustoa ollaan parhaillaan uusimassa. Uudellakin sivustolla tulee olemaan keskustelufoorumi.

Tällä nykyfoorumilla on viime aikoina peräänkuulutettu omalla nimellä esiintymistä. Ajattelinkin herätellä tästä aiheesta keskustelua. Pitäisikö siis jatkossa keskustelijoiden esiintyä koko nimellä, vai jatkammeko nykymallia ja nimimerkkejä?

Itselläni on hieman ristiriitaisia fiiliksiä asiasta. Toisaalta kannatan koko nimellä esiintymistä - siitä minulla on hyviä kokemuksia esimerkiksi valokuva.net:n ajoilta (R.I.P.)

Toisaalta taas nimimerkki saattaa laskea kirjoittamisen kynnystä, joka pitäisi mielestäni saada hyvin matalaksi.

Olisin kiinnostunut kuulemaan myös mielipiteitä siitä, pitäisi rekisteröitymättömien käyttäjien pystyä kirjoittamaan viestejä. Tästä on hyviä kokemuksia esimerkiksi Otaniemen Jyllääjien keskustelufoorumilta, joka on varsin aktiivinen ehkä osittain tästä syystä.

Nyt on aika vaikuttaa, joten perusteltuja kommentteja kehiin!

Markus Sipilä
Webmaster
Suomen curlingliitto

Vastaus nimimerkiltä: peter

(02/12/07 11:49:30)

Mielestäni nykymalli on hyvä. Laji on vielä melko pieni ja yllättäen vaikka nimimerkin taakse "kätkeydytäänkin", niin suurinosa tietää, kuka on nimimerkin takana. Mikäli ruvetaan arvostelemaan/kehumaan henkilöitä nimeltä, niin silloin käytetään kirjoituksen lopussa omaa nimeä, mutta tämähän kuuluu jo yleissivistykseen. Eli minusta ei ole tarvis tietää nimeltä henkilöä, joka haluaa laittaa keskustelupalstalle kommenttinsa.

Vastaus nimimerkiltä: Sercan

(02/12/07 13:45:45)

Nimimerkillä tietenkin.

-Erno

Vastaus nimimerkiltä: sim

(02/12/07 14:13:52)

Mielestäni pitää sallia molemmat. Kovin kärkevät, nimimerkin taakse suojautuneet kirjoitelmat jäävät kuten ennenkin omaan arvoonsa. Jokainen varmaan osaa suodatella asioita sen verran kuin täytyy. Itse en koe mitenkään tärkeiksi kannanotoiksi sellaisia, joissa ei selviä kirjoittajan henkilöllisyys.
Tuntemattomana on tietysti aina alempi kirjoituskynnys, mikä on kyllä hyvä. Nimellä kirjoittava saa sitten aina enemmän painoarvoa sanomisilleen.
;)

Vastaus nimimerkiltä: masipila

(02/12/07 15:01:23)

Kiitoksia nopsista vastauksista (toki vielä saa muutkin esittää näkemyksiään). Onko mielipiteitä tuosta anonyymistä kirjoittamisesta, jossa ei tarvitse edes rekisteröityä kirjoittaakseen?

-Markus

Vastaus nimimerkiltä: sim

(02/12/07 15:28:06)

Kyllä, vieraskirjahan on melkein joka kotisivuilla. Se on ihan hyvä keksintö. Varsinainen keskustelupalsta rekisteröityneille.

Vastaus nimimerkiltä: antti

(02/12/07 15:55:35)

Sallisin molemmat

Itse olen moderoimillani palstoilla yleensä ottanut sellaisen linjan, jossa kirjoittajalta suvaitaan sitä vähemmän henkilökohtaisuuksiin meneviä tai muuten vain muita arvostelevia kommentteja mitä anonyymimpänä kirjoittaja esiintyy.

Eli omalla nimellään saa minusta kirjoittaa mitä vain. Käräjillähän voi sitten tarvittaessa tavata. Täysin anonyymillä nimimerkillä, täysin anonyymistä sähköpostiosoitteesta on syytä olla "melko" asiallinen, jos meinaa kirjoittelua jatkaa.

Vastaus nimimerkiltä: JeBa

(02/12/07 16:00:04)

Mielestäni nykytyyliin nim imerkillä ja mieluusti tunnukset kopioiden nykyisestä ympäristöstä (ei taida tota ärzyä fotoa löytyä enää mistän!  :P)

Vieraskirja erikseen eli vaikka sitten keskustelualueelle oma vieraskirja-osio. Kokonaan ilman rekisteröitymistä kirjoittelua en kannata, vaikka ei siitä liikoja haittaa varmaan tällä meidän pikkusaitillamme olisikaan. Kuka tietää miten jatkossa?

Vielä kun löytäis jostain aikaa kirjootella ::)

Vastaus nimimerkiltä: kymppi

(02/12/07 22:46:48)

Pääsääntö nettikeskusteluissa nämä muutamat poikkeuksen poislukien on tosiaan nimimerkillä kirjoittelu. Kun ollaan näinkin pienessä piirissä, niin pakostakin henkilöllisyys paljastuu, jos ei jo selvä ole. Toki tämä edellyttää, että keskusteluihin osallistuu.

Hyviä kommentteja asian suhteen ollutkin. Jos kokee asiansa viralliseksi, niin ainahan perään voi nimensä kirjoittaa nimimerkin lisäksi. Siksi kannatankin nykymenon jatkoa, sillä jotkut eivät ehkä koe oloaan kotoisaksi täysin omalla nimellä kirjoittaessa.

Omalla nimellä kirjoittaminen sivuuttaisi varsin suoraviivaisesti tunnuksettomat käyttäjät. Nyt kun tähän ei olla näköjään menossa, niin tunnuksettomillekin liikkumatilaa voisi jäädä. Kuitenkaan en näe sitä tarpeelliseksi. Meidän seuran foorumilla tuo on kätevää, sillä se mahdollistaa satunnaisten vastustajien (eri lajeista) osallistumisen keskusteluun. Uudelle foorumille taas lähtökohtaisesti ei tarkoitus ole kerätä satunnaisia kävijöitä, vaan mieluummin pysyviä. Fooruminhan tarkoitus on olla koko Suomen curlingyhteisön kokoontumispaikka, eli sinne kerran eksyvän laji-ihmisen voi olettaa päätyvän paikalle useamminkin.

Vastaus nimimerkiltä: masipila

(02/13/07 08:37:39)

'kymppi' wrote:
Uudelle foorumille taas lähtökohtaisesti ei tarkoitus ole kerätä satunnaisia kävijöitä, vaan mieluummin pysyviä. Fooruminhan tarkoitus on olla koko Suomen curlingyhteisön kokoontumispaikka, eli sinne kerran eksyvän laji-ihmisen voi olettaa päätyvän paikalle useamminkin.


Itse haluaisin mieltää tulevan sivuston keskustelualueemme paitsi Suomen olemassa olevan curlingyhteisön kohtaamispaikaksi, myös sellaiseksi foorumiksi, jossa esim. arvokisojen aikaan lajista kiinnostuneet henkilöt voisivat osallistua jännäämiseen (ja ihmetellä miksi Vode Liukkonen tilaa aina niittipoistoa Willeltä tilanteesta riippumatta).

Tämän vuoksi haluaisin saada kirjoittamisen kynnyksen mahdollisimman matalaksi. Olisin ehkä jopa kallistumassa siihen suuntaan, että kirjoittamisen pitäisi olla mahdollista myös ilman rekisteröitymistä - tosin tämä edellyttää muutamaa aktiivista moderaattoria, jotka pitävät huolen siitä ettei touhu lähde lapasesta.

-Markus

Vastaus nimimerkiltä: masipila

(02/13/07 08:39:23)

'JeBa' wrote:
Mielestäni nykytyyliin nimimerkillä ja mieluusti tunnukset kopioiden nykyisestä ympäristöstä


Tunnusten siirto onnistuunee kyllä, mutta avatar-kuvien siirtymistä en lupaa vielä kun en ole asiaa sen enempää tutkinut.

-Markus

Vastaus nimimerkiltä: JeBa

(02/20/07 15:51:04)

No joo, kuvahan on jo aikakin vaihtaa, kunhan nyt tunnuksen sais jotakuinkin pysymään samana. Mulla kun ei noita kakkosnikkejäkään ole ollut tapana olla.

Vielä itse kullekin voisin heittää ilmoille hieman harkitsemisen aihetta. Se, että kirjoittaa nimimerkin takaa ei tosiaankaan tänä tietoyhteiskunnan aikakautena tarkoita sitä, että ko. henkilön henkilöllisyyttä ei tarvittaessa saataisi selville.

Toki on mahdollista peittää tunnuksen rekisteröinnin yhteydessä jälkensä melko taitavastikin, mutta kysymys kuuluukin, että kuinka moni meistä sen taitaa? Veikkaisin korkeintaan paria henkilöä :P