Curling kouluihin

1 post / 0 new
curling_admin
Curling kouluihin

Tämä viestiketju on siirretty curling.fi:n vanhalta foorumilta. Viestissä olevat linkit saattavat olla rikki.

Ketjun aloitti nimimerkki: upn

Curling sopii erittäin hyvin koululiikunnan ohjelmistoon.

Toki ne paikkakunnat joissa tällä hetkellä harrastaminen on mahdollista, ovat harvassa. Lähinnä Helsingissä pelaaminen onnistuu, koska tarjolla on kuusi rataa ja siten harrastamaan mahtuu kerralla myös suurempikin ryhmä.

Helsingissä lajia on kokeillut jo useampi tuhat koululaista ja palaute on hyvä. Curling sopii liikuntamuotona lähes kaikille ja tarjoaa onnistumisen elämyksiä niin huippuliikunnallisille, kuin vähemmän liikunnallisillekin pelaajille.

Ainoa pullonkaula toistaiseksi junioripuolella on ollut vetäjien puute, joka rajoittaa junioriharrastajien rekrytointia.
Curlingliiton kautta ei ole kyselyistä huolimatta yhtään vetäjää löytynyt kahden vuoden aikana, joten pannaan kysely myös tähän:  mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä curlingin  juniorivalmennuksen/-ohjauksen parissa,  aloitteleville pelaajille iältään 12-20 vuotta, niin ota yhteyttä
halli [at] curling [dot] fi
Paikkana Helsinki, Oulunkylä.

Markku Upn

Vastaus nimimerkiltä: JeBa

(07/05/05 13:32:53)

Mielestäni Maken kanssa täysin samaa mieltä, curling on loistava koululaisliikunnan muoto!

Olkoonkin että lajissa ei aerobinen kunto taikka lihaskunto kasva samaan tahtiin kuin yleisurheilussa tahi voimistelussa, mutta pääasia on että saadaan koululaiset liikkumaan. Cooperin testissä kävelty 1200 m ei ole mielestäni liikuntaa, vaan silkkaa ajan tuhlausta... ihmisiä, nuoriakaan sellaisia, kun ei voi pakottaa yrittämään tosissaan!

Koululiikunnan tulee siis olla monipuolista ja mielekästä . Näkisin, että curlingilla on annettavaa tällä saralla sekä ennestään urheilullisille yksilöille että liikuntaa normaalisti karttavillekin - curlingissa kun joutuu tuo korvien välikin koetukselle.

Kuntopiirille ja pallopeleille on toki paikkansa niillekin edelleen, mutta curling on mielestäni vaihtoehtona ja vaihteluna vähintäänkin tervetullut lisä koululaisliikuntaan, joka tähtää kansakuntamme pysyvään kunnon kohottamiseen.