Pääkaupunkiseudun juniorivalmennus alkaa

1 post / 0 new
curling_admin
Pääkaupunkiseudun juniorivalmennus alkaa

Tämä viestiketju on siirretty curling.fi:n vanhalta foorumilta. Viestissä olevat linkit saattavat olla rikki.

Ketjun aloitti nimimerkki: masipila

Pääkaupunkiseudun curlingseuroista Otaniemen Jyllääjät ry, Helsingin Yliopiston Curlaajat ry ja M-Curling ry aloittavat curlingin juniorivalmennuksen yhteistyössä Suomen Curlingliiton ja Oulunkylän curlinghallin kanssa. Valmennuskurssin ensimmäinen jakso alkaa lokakuussa ja päättyy joulukuussa 2007 ja koostuu viikottaisista 2 tunnin valmennustilaisuuksista.

Valmennus on tarkoitettu 15-21 vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita curlingista harrastuksena. Aikaisempi curlingkokemus ei ole edellytys valmennukseen osallistumiselle. Junioriryhmän päävalmentajina toimivat Markus Sipilä, Aki Latvanne (Otaniemen Jyllääjät), Ellen Vogt (Helsingin Yliopiston Curlaajat) ja Kari Tuulari (M-Curling). Toimintaan tulee osallistumaan myös vierailevia tähtiä, lajin asiantuntijoita ja luennoitsijoita....

Lisätietoja uutisessa...

Vastaus nimimerkiltä: Leox

(09/19/07 21:33:51)

 Mihin tuo sitten johtaa? Onko tarkoitus vetää kurssi, katsoa ketkä koukuttuvat ja sitten antaa niiden pelailla? Onko ajatusta viety pidemmälle? Vai aijotaanko kurssilaiset jättää sitten tyhjänpäälle jolloin varmasti ne motivoituneimmat nousevat esiin ja heille sitten järjestetään jotain, muut sitten viskovat limppua ihan huvikseen?
 Nykyinen (tai entinen) maajoukkueemme oli sitä perua kun valmennusjärjestelmää ja metodeita rakenneltiin ja testattiin (korjatkaa jos olen väärässä). Nykyään muualla on jo homma hanskassa. (Johtuen osin ehkä maan koosta ja asukkaista, mm. Canada ja Sveitsi) Todisteena naapurimme Ruotsi, jonka juniorijoukkue peittosi Pejan tiimin viimekaudella useampaankin otteeseen.
 Eli: mitä sitten?
 Ja lisäksi onnittelut tällaisen hankkeen onnistumisesta ja siitä että sitä kähdetään toteuttamaan!

Vastaus nimimerkiltä: masipila

(09/21/07 13:22:30)

Lisäinfoa tuosta valmennuskuviosta löytyy etusivun uutisten kautta.

Tarkoitus on nyt siis vetää aika intensiivinen alkusyksy, jonka aikana opetetaan junnuille perusasiat kuntoon ja alusta saakka teknisesti oikein. Alkusyksyn rupeaman jälkeen junnuilla on mahdollisuus osallistua opastetusti Ogelin sarjaan ja halutessaan jo marraskuun SM-turnaukseen. Osallistuminen opastetusti tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että joukkueella on valmentaja mukana myös peleissä, eli pelit käydään joukkueiden kanssa läpi ennen ja jälkeen matsin.

Säännöllistä harjoittelua jatketaan myös sarjojen alkamisen jälkeen, mutta sen määrää ei ole vielä lyöty lukkoon koska haluamme kuunnella junnuja asiassa.

Pääkaupunkiseudun junnuvalmennus on tarkoitus saada vakiinnutettua pitkäjänteiseksi ja monivuotiseksi toiminnaksi. Tätä helpottaa osaltaan se, että liiton valmentajakoulutus alkaa hiljalleen tuottamaan uusia valmentajia. Nyt meitä on mukana neljä, jotka ovat saaneet valmentajatason II koulutuksen. Vuoden päästä toivottavasti vielä enemmän, jolloin toimintaa voidaan laajentaa.

Ai niin... Mainittakoon, että keväälle on suunniteltu kansallista junnuleiriä, joka on tarkoitus järjestää Hyvinkäällä Kallen, Rikun ja mahdollisesti Annen kanssa. Leiriä suunniteltiin jo tälle syksylle, mutta emme saaneet kalentereita soviteltua.

-Markus

Vastaus nimimerkiltä: Leox

(09/21/07 21:32:21)

 Kiitos. Edellinen viestini vaikutti ehkä mörinältä kipeä kun olin, ja tuohtunut. :P  Vaikuttaa siltä että vihdoinkin on homma pyörähtämässä kunnolla käyntiin ja juuri niinkuin pitääkin. Onnittelut siitä, homma vaikuttaa oikeasti loppuun asti harkitulta ja kaikin puolin toimivalta. Onko se sitä, noh, se nähdään. Toivotan kuitenkin onnea!
 Ja vaikkei tähän kuulu niin tsemppiä ja hyviä jäitä myös mixedin edustusjoukkueelle, joka starttaa huomenna kohti kansainvälisiä karkeloita.