Curlingkanava hakee avustajia

10 posts / 0 new
Viimeinen viesti
Markus
Curlingkanava hakee avustajia

Huikean suosion saavuttanutta Curlingkanavaa on nyt pyöritelty kolmen peliviikonlopun ajan. Tänä viikonloppuna kuvattujen pelien taltiointien siirto on parhaillaan käynnissä Sepperin läppäriltä kohti palvelinta. Ehdin todennäköisesti tiistaina viritellä on-demand -henkisen palvelun, josta noita pelejä voi jälkikäteen käydä kurkistelemassa.

Lähetyslaitteiston kasaaminen ja purkaminen sujuu jo muutaman harjoitusviikonlopun kokemusten jälkeen aika rutiininomaisesti, mutta peliviikonlopun ajalle toivoisin ainakin itse hieman etukäteissuunnittelua, jotta

 • kaikki etukäteen tehdyt suunnitelmat lähetettävistä peleistä voitaisiin toteuttaa
 • kisojen tuomareita (tuomaria) ei tarvitsisi vaivata kameroiden vaihtamisilla
 • voisimme tarjota koko ajan laadukkaampia katseluelämyksiä

Tänä viikonloppuna nakitimme ad-hoc -tyyppisesti katsomosta viattomia ohikulkijoita hoitamaan kanavaa, suurkiitokset mm. Pekalle, Antille ja kaikille muillekin jotka lähetystä pitivät pystyssä.:)

Toivoisin jatkoa varten, että saisimme kasattua kaikkien ex-tempore -avustajien lisäksi muutaman aktiivisemman pelaajan ringin, jonka kesken voisimme tehdä edes jonkinlaisia alustavia vuorojen jakoja. Aikataulut toki menevät aika pitkälti sen mukaan miten omat pelit pysyvät aikataulussa, mutta ylipäänsä muutamat luottopelurit olisivat kovastikin tervetullut apu. Ihannetapauksessa ringissä olisi mukana pelaajia eri sarjatasoilta, jotta kaikki eivät olisi samaan aikaan itse pelaamassa.

Ilmoitelkaa tässä viestiketjussa jos homma kiinostaa seuraavaa Kisakallion SM-viikonloppua ajatellen. Homma ei ole mitenkään vaikeaa: kun pää vaihtuu, niin pitää painaa yhtä nappia, jolla valitaan kumpi kamera on livenä. Ja jos selostaminen kiinnostaa, niin sitäkin voi harrastaa.

Jatkossakin voi toki tarjoutua myös ex-tempore -meinigillä selostamoon. Jos esim. Vierumäellä pohditte kummalle ylälehterille matsia menisi katsomaan, niin selostamon puoli on erinomainen valinta jos huomaatte että siellä on joku yksin. Näin selostajille tarjoutuu mahdollisuus pitää pieniä taukoja tai valmistautua omiin peleihin.

-Markus

Edit: kirjoiteltu viestiä aamulla hieman uusiksi, eka illalla lähetetty viesti oli aikamoista väsyneenä kirjoitettua ajatuksenvirtaa...

Zepperi
Markus wrote:

jatkossakin voi tarjoutua myös ex-tempore -meinigillä selostamoon. Kaikki halukkaat pääsevät varmasti selostamaan!

-Markus

Jos selostaminen ei innosta tarpeeksi, niin ihan kameran vaihtovastaavanakin toimiminen auttaisi, jolloin pelejä saataisi sentään talteen, tosin ilman selostusta. Jotain arvoa selostamattomilla peleilläkin taltioituna varmasti on.

Markus

Moi,

omalla joukkueellani on tulevana SM-viikonloppuna pelejä vasta lauantain klo 16 kierroksella (ks. tänään julkaistu peliohjelma miesten SM-sarjan etusivulta)

Menen Kisikseen perjantaina laittamaan kanavan pystyyn ja selostan samalla perjantain kierrokset. Lähden kisiksestä yöksi kotiin.

Koska joukkueellani on ensimmäinen peli vasta lauantaina klo 16 (tai 17 jos tulee tie-breikkejä), niin ei ihan hirveästi tekisi mieli lähteä aamuvarhaisella ajamaan kohti Kisistä laittamaan kanavaa päälle.

Siispä peräänkuuluttaisin pientä talkoohenkeä (jota on onneksi tähän mennessä löytynyt kiitettävästi, kiitokset vielä kerran kaikille).

 • Jos lauantain aamupelikierroksen joukkueissa on joku valmentaja / huoltaja / viides pelaaja, joka ei ole itse pelaamassa, niin kanava ottaisi kovasti mielellään vastaan kameravahdin tuolle ekalle kierrokselle. Ilmoittautua voi tässä ketjussa.
  • Kyseessä on siis seuraavat joukkueet: Mandelin, Hellsten, Peisa, Takamaa, Miikkola, Stenman, Jäämies, Peura
 • Kameravahti on haussa myös lauantain toiselle ja kolmannelle kierrokselle. Uskoisin tosin, että tähän aikaan on jo helpommin hallilta bongattavissa siellä muuten vaan hengailevia tyyppejä, joten jos siellä hengaatte, niin tulkaa ihmeessä tuomarikoppiin.
 • Lauantain viimeisen kierroksen voin tarvittaessa hoitaa itse.
 • Sunnuntaina olisi taasen aamupelikierrokselle erittäin kiva löytää etukäteen joku kameravahdiksi, itse olen tällöin jäällä.
  • Viidensiä pelureita / hang-aroundeja siis haussa miesten kahdeksasta mestisjoukkueista + joukkueet Korhonen, Miikkola, Takmaa, Männynväli.
 • Sunnuntain kahdelle muulle kierrokselle pätee tuo "nakitetaan lennosta" -mentaliteetti :)

Etukäteisnakittautuminen olisi erityisen suotavaa siksi, että tulevana viikonloppuna Mika ei ole tekemässä jäitä, vaan tämä on Ollin ja Leksan harteilla. Ollilla on samaan aikaa jäiden hoidettavana kaikki normaalit tuomaroinnit + tulospalvelut + syödäkin olisi kiva välillä.

Leo puolestaan on itse pelaamassa ja tekee jäitä pelaamisen ohella, joten ihan hirveästi en lähtisi heittämään kanavasta lisätaakkaa myöskään Leksalle.

Kameravahdin homma ei ole vaikeaa. Kun TV-pelissä vaihtuu pää, pitää painaa yhtä nappia joka vaihtaa lähettävän kameran toiseksi.

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.

Markus

Hip-hei ja jei!

SM-sarjan päätösviikonloppuun on luvassa loistavaa selostusta, kun vapaaehtoisia selostajia on ilmoittautunut jo nyt ja vieläpä kaksin kappalein! Mahtavaa!

Jaakko ilmoitti tuossa toisessa viestiketjussa halukkuudestaan selostaa ja Kisiksen viikonloppuna selostusdebyttiinsä tehnyt Katja K. ilmoitteli meilitse alustavasti että olisi ehkä tulossa paikalle jos aikataulut vain sattuu natsaamaan.

Minä kiitän, kummarran ja nostan hattua taas kerran kaikille, jotka jaksavat jeesata! Näin ne pyörät pysyvät pyörimässä!

Rokkia ja rollia,
-Markus

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.

Markus

Tulevana viikonloppuna pelataan mixed SM Vierumäellä. Peliohjelma julkaisitiin juuri ja joukkueellamme on lauantaina kolme peliä putkeen. Peliohjelma on about juuri yhtä tiukka kaikilla muillakin joukkueilla, joten curlingkanavaa on tulevana viikonloppuna heikompi lähteä pyörittämään pelaajavoimin.

Jos siis joku ystävällinen sielu pohdiskelee mitä tekisi tulevana viikonloppuna, niin yksi curlingkanava kaipaisi kovasti apuvoimia. Mikäli avustajia ei löydy, niin kanavan rojut lienee pakko jättää kotiin...

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.

Höyry
Olen töissä vlopun, muuten oisin ollut käytettävissä... Mutta syssymmällä sitten meikäläinenkin on varmaan mukana kuvioissa, siis selostamopuolella
Markus

Nyt kun tuo Sepperin ryökäle meni ja nousi miesten mestaruussarjaan, tarkoittaa se viime kauteen nähden sellaista asiaa, että Curlingkanava tarvitsee uusia apuvoimia peliviikonloppuihin. Tämä sen vuoksi, että mestiksen pelikierrokset ovat aina kaikilla joukkueilla samaan aikaan, joten olen Tonin (ja kanavan pyörittämisessä autavien kanssani samassa joukkueessa pelaavien Juhan ja Jannen) kanssa aina samoihin aikoihin jäällä.

Seuraa pyyntö koko suomalaiselle curlingperheelle: jos olet hallilla katsomassa pelejä, niin tule katsomaan niitä Curlingkanavan lähetyslaitteiston ääreltä. Kanava-avustajan tehtävä on yksinkertaisimmillaan painaa yhtä nappia kerran 15 minuutissa (eli kun TV-pelissä vaihtuu pää). Jos selostaminen kiinnostaa, niin sitäkin saavat kaikki halukkaat kokeila.

Tarjoan kaikille kauden aikana kanavan toimintaa edesauttaneille kurkun kostuketta kauden päätösbanketissa!

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.

Zepperi

Curlingkanava on Seniorien SM-kilpailuissa paikalla sunnuntaina kuvaamassa kaksi viimeistä ottelukierrosta. Curlingkanava on haalinut uutta laitteistoa kasaan ja lähetysten laatuun on odotettavissa parannuksia uusien kuvakulmien myötä. Sunnuntaina nähdään minkälaista materiaalia uusilla välineillä pystytään tuottamaan. Pysykää kanavalla..!

Moving Pictures

Olen huomenna lähdössä Peurungalle ja voisin olla avuksi etenkin lauantaista lähtien, mikäli tarvetta on.

Roll the Bones

Roll the Bones

Markus

Moving Pictures wrote:

Olen huomenna lähdössä Peurungalle ja voisin olla avuksi etenkin lauantaista lähtien, mikäli tarvetta on.

Roll the Bones

Moikka, ja kiitokset jeesitarjouksesta!

Kanava jää kuitenkin valitettavast tänä viikonloppuna kotiin, koska Peurungalle ei ollut lähdössä ketään kanavaa pystyttämään - enää ei oikein ehdi noita romppeita myöskään nappaamaan mukaan koska olen lähdössä juuri töihin ja menen sieltä suoraan pikkujouluihin (kamat ovat siis tällä hetkellä minulla kotona).

Mutta kuten sanottua, suuret kiitokset joka tapauksessa avuntarjouksesta. Toivottavasti pääset tulevina peliviikonloppuina mukaan!

-Markus

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.