Harjoittelusessiot mukaan SM-sarjaan?

2 posts / 0 new
Viimeinen viesti
Zepperi
Harjoittelusessiot mukaan SM-sarjaan?

Moi,
taisi tulla Tomi Rantamäeltä viime vuoden puolella idea, että arvokisojen tapaan, miksei myös SM-sarjassa järjestettäisi joukkueille lyhyitä harjoittelusessioita, jossa joukkueet saisivat tutustua liiton kivisarjoihin. Liitollahan on nyt uusitut kivisarjat jokaisella radalla (pari vuotta sitten uusittiin ratojen 1, 2 ja 3 kivet ja tälle kaudelle ratojen 4 ja 5 kivet), joten kivikarttojen tekemiselle olisi varmasti aihetta ja innostusta.

Ideanahan tämä on ehdottoman hyvä koska fakta on, että kivien tutkiminen ja kivikarttojen tekeminen on osa huippucurlingia ja kuten esim. Tommi Häti totesi, olisi myös tätä asiaa hyvä harjoitella muuallakin kuin arvokisoissa. Tähän ehdotan nyt vapaata keskustelua siitä, että kuinka tuo parhaiten saadaan sopimaan tämän hetkiseen SM-sarjan aikatauluja käsittelevään yhtälöön. Arvokisoissahan harjoittelusessiot ovat aina iltaisin viimeisen kierroksen jälkeen peblaamattomilla jäillä kun viimeinen iltakierroksen peli on loppunut esim. 10min/rata ja jokainen joukkue saa käydä läpi parin radan verran kiviä. Fakta kuitenkin on, että SM-sarjan päivät ovat jo tällä hetkellä erittäin pitkiä ja jääntekijät painatavat jo ennestän epäinhimillisen pitkää päivää.

Kuinka siis yhtälö ratkaistaan, jotta SM-sarjassakin joukkueet saavat mahdollisuuden tutustua kivisarjoihin muutenkin kuin pelatessaan?

Zepperi

Perjantaisinhan pelit alkavat usein hyvissä ajoin päivällä, mutta ei kuitenkaan niin aikaisin, etteikö tuota aikataulua voisi muovata sen verran, että illaksi jäisi esim. noin klo 22-23 aikaa iltatreenisessiolle viimeisen ottelukierroksen jälkeen. Olisiko tässä ideaa jalostettavaksi? Näin joka peliviikonlopulle saataisiin ainakin yksi sessio, jossa kiviä pääsisi testaamaan.