OYS sairaaloiden mestariksi

Teksti: 
Pasi Mäki
Kuvaaja: 
-
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Keskussairaaloiden kolmannet curlingin SM.kisat pelattiin tänä vuonna Kangasniemellä. Mestaruuden vei jälleen uusi joukkue, kun Oulun yliopistollinen sairaala korjasi voiton ensikertalaisena ja vieläpä puhtaalla pelillä.

OYS hallitsi alkusarjaa voittamalla kaikki pelit. Sama tahti jatkui finaalissa, jossa Joensuu antoi oululaisille tiukan vastuksen, mutta taipui lopulta numeroin 5-8. Joensuu jatkoi mitaliputkeaan ottamalla hopeaa kahden pronssin jatkoksi. Pronssimitalit lähtivät tällä erää TAYS:in matkassa Tampereelle. Pronssiottelussa tamperelaiset kaatoivat Marian sairaalan 7-4. Viimeisessä sijoitusottelussa sijoista 5-6 Lahti kaatoi Kotkan numeroin 9-8.

Kolmatta kertaa pelatussa sairaaloiden kisoissa pelien taso on parantunut vuosittain. Tänä vuonna pelattiin Kangasniemellä erinomaisissa olosuhteissa ja paikallisen curlingseuran avustamana. Mika Ollikainen oli loihtinut uskomattoman hyvän jään, joten menestys ei ainakaan olosuhteista ollut kiinni. Erityiset kiitokset Mikalle jään kunnosta ja sen tekemisestä.

Turnauksen osallistujamääräksi on vakiintunut kuusi joukkuetta, mutta lisää joukkueita mahtuu mukaan. Oulun mestaruus ensikertalaisena osoittaa, että menestyä voi, kun lähtee mukaan. Lisää tietoa turnauksesta löytyy osoitteesta www.smkisat.net