Timo Viitanen

Teksti: 
Timo Viitanen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Oulunsalon jäähallissa, Oulun kupeessa on harrastettu Curlingia sysksystä 2003 alkaen. Varsinaista seuraa ei vielä ole, mutta asiasta kiinnostuneita lajin kokeilijoita on joka viikko useita kymmeniä. Laji on suurimmalle osalle kokeilijoista uusi ja eksoottinenkin, eräänlainen extreme-laji.

Idea telkkarista, apu Ranualta .

Television välityksellä Curlingin saloja tiiraillut hallia pyörittävä Viitasen perhe, yhdessä innokkaan visionäärin Jyri Pyrrön kanssa lanseerasivat Curlingin Oulun alueelle. Kivisarja vuokrattiin Eläintarhan Curlingklubilta ja ensimmäinen lajin opetustapahtuma järjestettiin Ranuan palopäällikön Matti Pekkalan ryhmän johdolla viihteellisen iltaman lomassa 50 innokkaalle paikallisen seuran Laserin jääkiekkovaikuttajalle.

Kunnan päättäjät näyttivät mallia ja Nokiakin innostui

Varsinainen lähtölaukaus annettiin keväällä 2004, kun Oululainen radioääni Pertti "Pepe" Hakala kävi visiitillä Mr.Curlingin Markku Uusipaavalniemen luona. Pepe toi tiedon tiiviinä koulutuspakettina tuleville kouluttajille. Oulunsalon kunnan päättäjät suostuivat kokeilemaan uutta lajia median läsnä ollessa ja seuraavalla viikolla hallin puhelin pärisikin tiuhaan tahtiin Curlingvuorojen kyselijöiden osoittaessa kiinnostuksensa lajiin. Myös yritykset löysivät nopeasti uuden lajin liikuntailtapäivien ja iltojen ohjelmaksi. Curlingliitolta saamamme tiedon mukaan lajin suurin harrastajajoukko löytyy Kanadasta ja heidän yhtenä päätukijana on yritys nimeltä Nokia.

Myös Oulun Nokialaiset ovat innostuneet lajin harrastamisesta ja jo yli sata yrityksen työntekijää onkin käynyt lajia kokeilemassa. Vetäjää etsitäänkin varsinaisen yrityssarjan liikkeelle laittamiseksi, hallin antaessa täyden tukensa.

Lauantai on Curling ilta

Lauantai-ilta on säästetty curlingia varten ja yrityksille löytyy vuoroja myöskin arkipäivisin kello 8-16 sopimuksen mukaan. Lauantaille monet ryhmät varaavat koko "hoidon". Ensin käymme lajin teoriaa ja historiaa läpi pullakahveiden ääressä. Sitten singahdamme jäälle kokeilemaan, opettelemaan ja pelaamaan. Parin tunnin pelaamisen jälkeen siirrymme pesulle ja saunomaan. Tämän jälkeen onkin "kiljuva" nälkä ja syömme Antin, ravintola Fantasian ex-kokin, valmistaman illallisen tai iltapalan. Halun ja tarpeen mukaan jatkamme ohjelmallisella illalla tai kuljetamme ryhmän Oulun iltaelämää katselemaan. Tietenkin kuuntelemme asiakkaiden toiveet ja toimimme niiden mukaisesti. Pikkujoulujen järjestämistä curling-illan yhteyteen on kyselty kovasti, "dopingtestit" suoritetaan tietysti ja lajia harrastetaan ennen jouluantimien nauttimista. Toivottavasti saamme tänne Kärppä-kaupungin ympäristöön pikaisesti myöskin laadukkaan curlingseuran.