Ilkka Musto, 60 vuotta

Teksti: 
Tommi Häti
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Hyvinkääläinen Ilkka Musto tunnetaan ennen kaikkea kovana pesäpallomiehenä, mutta on hän viettänyt pitkän periodin curlinginkin parissa. Hyvinkään Tahkon ikinuorelle toiminnanjohtajalle tuli syyskuun lopulla komeat 60 ikävuotta täyteen.

Musto on syntynyt Helsingissä vuonna 1944. Pesäpallo-opit tarttuivat Haminassa 50-luvulla ja pääsarjatasolla ensiesiintyminen nähtiin Lahden Maila-Veikoissa 1962. Vuosia myöhemmin Helsingin Puna-Mustien paidassa tuli ensimmäinen Suomen mestaruus ja yksi pronssi. Sieltä sitten tie vei 70-luvun puolivälissä Hyvinkäälle ja Tahkon riveihin, jossa tilille napsahti 3 perättäistä mestaruutta ja yksi pronssi.

Noihin aikoihin astui kuvioihin myös curling. Tahko oli tuolloin monipuolinen yleisseura ja curling sai oman jaoksen vuonna 1977. Jaoksen puheenjohtajana toimi Eero Vilevaara. Tahko oli yksi kolmesta seurasta, jotka olivat perustamassa Suomen Curlingliittoa 1978. Musto alkoi itse pelata 70-luvun lopussa ja alkuperäisestä porukasta on edelleen mukana Aarre Peltonen. Takana on siis jo reilusti päälle 20 vuotta curlingia. Menestystä on tullut kohtalaisesti, kirkkaimpina saavutuksina ehkäpä kaksi tappioon päättynyttä finaalipaikkaa seniorien SM-kisoissa.

Musto teki pitkän päivätyön vakuutusyhtiö Pohjolan leivissä ja jäi aluksi ns. virkavapaalle piirijohtajan vakanssilta 1997. Siitä lähtien on hän ollut Hyvinkään Tahkon toiminnanjohtaja. Takavuosina Musto on toiminut myös päivätöiden ohessa pelinjohtajana pesäpallon eri sarjatasoilla.