Mestaruustaistosta tulossa vaisu

Teksti: 
Tommi Häti
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

SM-sarjan alkamisajankohta ja pelisysteemi ovat vielä vaiheessa lehden mennessä painoon, mutta tulevan kauden ennakkoasetelmat ovat jo selvää kauraa. Hallitsevat mestarit tulevat uusimaan mestaruutensa mikäli ei maailman kirjat ihan sekaisin mene.

Eurocksin ja Markku Uusipaavalniemen yhteenliittymä ei vielä viime kaudella täyteen vauhtiin päässyt, mutta tulevalla kaudella joukkueen hitsautuessa paremmin yhteen, alkaa tulosta varmasti syntyä. Tämä Oulunkylää edustava viisikko valmistautuu kauteen turnaamalla Sveitsissä ja Kanadassa.

Muista mitaleista taistelevat viime vuoden kärkinelikkoon yltäneet Rantamäki, Vuori ja Mäkelä. Kulosaarea edustava Tomi Rantamäen joukkue jatkanee nousujohteista kehitystä, mutta mestaruustaistoon ei ole toistaiseksi asiaa. Tuomas Vuoren lupaava joukkue kärsi viime kaudella jonkinlaista mestaruuskrapulaa, mutta nyt voisi olla uuden tulemisen aika. Ville Mäkelän kokoama jäähdyttelijäporukka Hogline siirtyi edustamaan Hyvinkää Curlingia ja kokoonpanoa vahvistettiin Riku Rauniolla. Hogline kiusannee kärkiporukoita aika ajoin "vanhasta muistista" mutta ei kuitenkaan mestaruuteen asti.

Nykäsen hallintaa

Naisten puolella viime kausi huipentui Anne Malmin ja Kirsi Nykäsen joukkueiden kohtaamiseen viimeisessä ottelussa. Nykänen vei vaiherikkaan ottelun lopulta selvästi mutta hämmästyttävän tiukille meni mestaruustaisto suhteellisen tosissaan harjoittelevan ja harjoittelemattoman joukkueen välillä. Malmin joukkue ei enää jatka SM-sarjassa, joten Nykäsellä on helppo homma uusia mestaruus vakavien haastajien puuttuessa.

Katja Kiiskisen nuori joukkue väläytteli viime kaudella hyviä otteita ja nähtäväksi jää joko rahkeet riittävät kärkipaikoille. Mikäli he saavat enemmän tasaisuutta suorituksiin niin he saattavat olla aivan Nykäsen kannassa. Sarjan muut joukkueet tekevät aika ajoin kiusaa kärkinimille mutta pronssia korkeammalle tuskin eväät riittävät.