Kiitos luottamuksesta!

Teksti: 
Olli Rissanen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Haluan näin kauden aluksi kiittää siitä luottamuksesta, jonka sain tultuani valituksi liiton puheenjohtajaksi edelleen vuodelle 2005! Minulla on ollut kunnia hoitaa tätä mielenkiintoista tointa, ja mielelläni sitä edelleen teen. Tekemistä onkin paljon curlingin kehittämiseksi, ja vaikka resurssit ovatkin hyvin rajalliset, liiton hallitus tekee parhaansa, jotta rakas lajimme laajenisi yhä enemmän maassamme ja tarjoaisi yhä useammalle mahdollisuuden tähän hienoon harrastukseen. Syyskokouksessamme valittu uusi hallitus uudistui muilta osin rajusti, kun peräti neljä varsinaisista jäsenistä vaihtui. Toivotan kaikki uudet jäsenet tervetulleiksi, ja samalla haluan vielä tässäkin yhteydessä kiittää kaikkia vanhoja jäseniä suomalaisen curlingin hyväksi tehdystä työstä! Hallituksen jäsenet edustavat myös omia seurojaan ja aluettaan, joten olkaa yhteydessä heihin aina, kun jokin asia teitä curlingissa askarruttaa. Aktiivisuudella ja yhteistyöllä asioita viedään eteenpäin ja tarvittaessa myös muutetaan niitä! Lainatakseni mainoksen sanoja, "ei niin pientä arkea, ei niin suurta juhlaa..."

Mielenkiintoinen kausi jälleen edessä

Alkanut kausi tuo mukanaan taas paljon mielenkiintoista: Liiton järjestämät kilpailut lisääntyvät, kun uutena kisana mukaan tulee Mixed SM, jonka voittaja saa oikeuden edustaa Suomea ensimmäisissä Mixed EM-kisoissa Andorrassa marraskuun alussa 2005. Eli nyt vain kasaamaan joukkueita! Seniorien SM-kisojen ikäraja nostettiin kansainvälisen käytännön mukaisesti 50:een, mutta myös "vasta" 45 vuotta täyttäneille järjestetään oma Mid-Senior SM. Seuratasolla odotamme vielä ilmoitusta uuden kansallisen, vuosittaisen turnauksen järjestämisestä!

Huippucurlingin osalta alkanut kausi on ratkaiseva vuoden 2006 Torinon olympialaisten osalta: joulukuun EM-kisoista Bulgariasta toivomme sekä Kirsin että Markun joukkueen saavuttavan MM-kisapaikan, jotta olympiapaikka varmistuisi omalla pelaamisella. Olympialaisethan ovat kuitenkin se suurin näyteikkuna lajillemme! Toivotamme onnea ja menestystä kummallekin joukkueelle! Juniorijoukkueemme sekä tytöissä että pojissa tavoittelevat MM-paikkaa tammikuun alussa pelattavissa Euroopan MM-karsinnoissa, ja seniorit taas niin miehissä kuin naisissakin pelaavat MM-kisoissa Skotlannissa maaliskuussa. Muistutan, että kaikilla jäsenseurojemme pelaajilla, jotka saavat joukkueen kasaan, on mahdollisuus tavoitella näitä edustuspaikkoja.

Myös koulutuspuolella tapahtuu!

Syyskuussa järjestettiin ensimmäinen Suomessa pidetty tuomarikurssi, jonka vetäjinä toimivat kansainvälinen huipputuomari Leslie Ingram-Brown sekä oman liittomme tuomaritoiminnasta vastaava Kari Sundell. Kurssille osallistui 7 henkilöä, mistä kiitos kaikille mukana olleille! Kurssin seurauksena on nyt ainakin yksi osallistujista jo lähdössä mitä ilmeisimmin tuomarointitehtäviin joulukuun EMkisoihin! Kannattaa siis osallistua!!

Curlingin lajiohjaajakurssia työstetään parhaillaan Kisakallion Urheiluopiston kanssa. Tarkoituksena on, että pilottikurssi järjestetään Kisakalliossa jo ensi vuoden alussa! Seuratkaa siis tiedotustamme ja olkaa valmiina kun kutsu tulee! Jo tässä vaiheessa on syytä osoittaa kiitos Kisakallion Urheiluopistolle, ja erityisesti sen rehtorille Seija Toivoselle poikkeuksellisesta aktiivisuudesta ja kiinnostuksesta lajimme kehitystä kohtaan!

Nyt jäsenhankintaan!

Julistan myös nyt, tosin ilman sen suurempia valtuuksia tai etukäteispäätöksiä, jäsenhankintakilpailun alkaneeksi seurojen välille! Jäsenmääräthän tarkistetaan liiton toimesta vuosittain 31.12. tilanteen mukaisesti. Se seura, joka lisää jäsenmääräänsä eniten vuoden 2005 aikana, tullaan palkitsemaan liiton toimesta merkittävällä tavalla!! Ja lopuksi, Hyvät Ystävät, toivotan kaikille erityisen Hauskaa curlingkautta 2004-2005!