2009-02

Curlinglehti 2/2009

Kansikuva: 
  • Suomalainen huippucurling murrosvaiheessa
  • Senioreiden MM
  • Tunnelmia kauden ajalta
  • Sairaaloiden mestarit
  • Kommentti menneestä kaudesta
  • Kymmenen vuotta sitten

Lehti on luettavissa myös webbiartikkeleina. 

Vielä menneestä kaudesta

Onneksi olkoon Tomi, Timo, Jermu ja Lauri! Tätä kirjoittaessani istuskelen shortseissa pihanurmikollani nautiskellen kevätauringosta, funtsaillen Tomin kommentteja ja pressan juttua curlinglehdessä ja ehkä jopa pientä mielihyvää tuntien sitä, että pelikausi on minun osaltani paketissa.

Kymmenen vuotta seniorimestareita

Vuonna 1999 ratkaistiin ensimmäistä kertaa viralliset Suomen mestarit senioreiden kesken. Voittajaksi leivottiin jo 70-luvulla oman curling-uransa Hyvinkäällä ulkojäällä aloittanut Pekka Pekariston joukkue. Pekan lisäksi joukkueessa pelasivat Jorma Mäkelä, Juhani Eholuoto ja Seppo Suni.

Senioreiden MM-kisat Uudessa Seelannissa

Kauas on pitkä matka. Tämän sai konkreettisesti kokea Suomen vähän varttuneemmassa iässä oleva Hyvinkään Curlingseuran miesjoukkue suunnatessaan kohti skottisiirtolaisten perustamaa Dunedinin kaupunkia Uudessa Seelannissa. Eksoottinen maa ja hyvin hoidetut kisajärjestelyt tekivät matkasta vaivan arvoisen - ikimuistoisen.

Suomen menestysvuodet takanapäin, miten tästä eteenpäin?

Arvokisamenestyksellä on suuri välillinen merkitys lajimme harrastajamäärän kasvuun ja sitä kautta harrastusolosuhteiden ja taloudellisten mahdollisuuksien paranemiseen. Olympiamenestys 2006 toi lajin suuren yleisön tietoisuuteen, mikä olisi voinut johtaa siihen että meillä olisi nykyään useita kehittyviä joukkueita tavoittelemassa arvokisaedustusta. Vaan ei ole. Kaiken lisäksi Suomi putosi pois seuraavista olympialaisista. Siitä alkoi analysi ja pohdinta kilpacurlingin nykytasosta Suomessa.

Leppävirran kesäturnaus 12.-14.6.2009

Jo perinteeksi muodostunut Leppävirran kesäturnaus oteltiin jälleen juhannusta edeltävänä viikonloppuna. Turnauksen osallistujakaartiin oli soluttautunut suomalaisjoukkueiden lisäksi useita ulkomaalaisjoukkueita Venäjältä ja Latviasta, ja kaukaisimmat pelaajat saapuivat trunaukseen aina Italiasta saakka. Kesaturnauksessa olosuhteet olivat hellejakson myötä tällä kertaa melkoisen haastavat, mutta turnauksen rento ilmapiiri ja otteluiden väliset kylpyhetket sekä maanalaiset hiihtoputken pulkkamäet pitivät hymyt osallistujien suupielissä.

Tarinoita MM-kisojen kulissien takaa ja edestä

MM-kisat pelattiin 50. kertaa ja järjestelyt olivat sen mukaiset. Vapaaehtoisia oli värvätty 500, joista jokainen valitiin edellisenä kesänä jätetyn hakemuksen perusteella. Lisäksi jokainen vapaaehtoinen maksoi 100 CAD mahdollisuudesta toimia vapaaehtoisena.

WMDCC 2009

Matka alkoi rennoissa tunnelmissa, lento oli ajoitettu puolille päivin, joten aamu-uninen Jaanakin sai nukkua tarpeeksi. Parivaljakko Uusipaavalniemi & Hämäläinen olivat lähdössä tällä kertaa ihan kahdestaan kisareissuun Italian MM-kisoihin, sillä toinen puolisko mixed-joukkueesta, Kirsi ja Paavo sekä valmentaja, maskotti ja muu kannustustiimi jäivät kotikamaralle, niinpä pärjättävä oli omillaan.

10 vuotta sitten

Kevätkausi 1999 tarjosi ensimmäistä kertaa järjestetyn SM-sarjan huipennuksen Vierumäen urheiluopistolla. Samassa paikassa ratkottiin myös ensimmäistä kertaa seniorien virallinen mestaruus. Mestaruudet menivät kaikissa sarjoissa Hyvinkäälle.

OYS sairaaloiden mestariksi

Keskussairaaloiden kolmannet curlingin SM.kisat pelattiin tänä vuonna Kangasniemellä. Mestaruuden vei jälleen uusi joukkue, kun Oulun yliopistollinen sairaala korjasi voiton ensikertalaisena ja vieläpä puhtaalla pelillä.

Yhdistele sisältöä