2008-04

Curlinglehti 4/2008

Kansikuva: 
  • Pääkirjoitus: Sekalaista pohdintaa
  • Ihanaa Leijonat, ihanaa!
  • EM-kilpailut
  • Tieto & Taito: Peblaus
  • Pyörätuolicurlingin MM-karsinnat

Lehti on luettavissa myös webbiartikkeleina. 

Pyörätuolicurlingia seuroihin

Suomen Curlingliitto ja Suomen Invalidien Urheiluliitto tekevät vahvasti yhteistyötä juurruttaakseen pyörätuolicurlingin suomalaiseen urheilukenttään. Tällä hetkellä pyörätuolicurlingia pelataan vielä suhteellisen pienen harrastajaryhmän keskuudessa, pelaajia on noin 20. Aktiivista toimintaa on pääkaupunkiseudulla, Hyvinkäällä ja Rovaniemellä. Pelaajia on myös Tampereen alueella, mutta jääolojen vuoksi he harjoittelevat Hyvinkäällä. Pyörätuolicurlingpelaajat rupeavat olemaan tuttu näky myös curlingin paikallissarjoissa. Hyvinkäällä pelataan jo toista kautta ja Oulunkylän sarjassa ensimmäistä. Lappisarjassa osallistuminen jäi valitettavasti ilmoittautumisen asteelle tänä vuonna.

Suomi pyörätuolicurlingin MM-karsinnassa seitsemäs

Suomi osallistui toiseen MM-karsintaturnaukseensa marraskuussa Prahassa, Tsekissä. Suomen joukkue pelasi hyvin nousujohteisesti turnauksen loppua kohti. Seitsemäs sija karsintaturnauksessa oli odotettu, mutta hyvä tulos. Toiveissa ollut kuudes sija karkasi harmittavasti toiseksi viimeisen ottelun jatkopään tappioon Japania vastaan, jonka kokenut joukkue pelasi viime vuonna lajin MM- kisoissa. Japani-ottelussa vastustaja kuroi Suomen kahden pisteen johdon kiinni viimeisessä päässä, viimeisellä kivellä heitolla, jonka onnistumiseen tuskin kukaan hallissa uskoi. Japanin kippari heitti uskomattoman hit and roll kierron suojien välistä ja sentillä Suomen toisena ja kolmantena olleita kiviä paremmaksi. Jatkopäässä Suomella oli vielä mahdollisuus ottaa viimeisen kiven edulla voitto määriksellä, mutta se liukui muutaman sentin pitkäksi.

EM-kilpailut Örnsköldsvikissä 5.-13.12.2008

Suomen miesten ja naisten edustusjoukkueet pelasivat EM-kilpailuissa B-sarjassa viimevuotisen heikon menestyksen vuoksi. Joukkueiden lähtökohdat turnaukseen olivat kuitenkin selvästi erilaiset: siinä missä Kalle Kiiskisen kipparoima miesten joukkue lähti selkeästi voittamaan B-sarjaa ja hankkimaan olympialaisten kannalta elintärkeää MM-kisapaikkaa, naisten joukkue Ellen Vogtin johdolla oli matkassa lähinnä kansainvälistä kilpailukokemusta hankkimassa.

Ihanaa Leijonat, ihanaa!!

Tuo huuto kajahti Örnsköldsvikin komealla Swedbank-areenalla miesten viimeisen challenge-pelin päätyttyä Suomen voittoon! Uskomattoman hieno tunnelma uskomattoman hyvin päättyneissä kisoissa: Sekä naiset että miehet nostivat Suomen takaisin A-sarjaan, ja kruununa kisat huipensi miesten saavuttama MM-kisapaikka! Kiitos Ellu, Riikka, Laura, Paula, Elisa, Kalle, Jani, Teemu, Jasu, Juha ja Paavo, te teitte loistavaa pr-työtä suomalaiselle curlingille ja ylsitte saavutukseen, johon kaikki eivät varmastikaan etukäteen uskoneet!!

Sekalaista pohdintaa

Vuosi lähenee jo loppuaan, mutta curlingkausi on vasta lähdössä kunnolla käyntiin. Kansalliset mestaruussarjat pyörähtävät vuoden vaihteen molemmin puolin käyntiin oikein toden teolla ja taistelu mestaruuksista voi alkaa. Parhaat joukkueet voittavat mestaruudet, kuten aikaisempinakin vuosina, samaten jäältä kauden päätyttyä poistuvat voittajina jälleen kaikki me, jotka olemme saaneet pelata ja harrastaa tätä hienoa lajia yhden kauden lisää.

Yhdistele sisältöä