2004-03

Curlinglehti 3/2004

Kansikuva: 
 • Uusi kausi ja uudet kujeet
 • Puheenjohtajan palsta
 • Lyhyesti
 • Harjauksen saloja
 • Nuorisoleiri
 • Tuomarointikurssi
 • Lajiohjaajakurssi Kisakallioon
 • Curlnig golf ja Curing-regatta
 • Henkilökuvassa Leslie Ingman-Brown
 • SM-sarjan ennakkotunnelmia
 • Kisakalenteri
 • Ilkka Musto 60-vuotta
 • Vuosi 1984
 • Oulunsalo-

Curling-regatta

Idea lähti liikkeelle kevään korvalla jäiden sulaessa ja curlingkauden kääntyessä ehtoopuolelleen. Kesää odotellessa puheet kääntyivät pikkuhiljaa kohti tulevan kesän harrasteita ja curlingyhteisön yhteisiä rientoja. Eräässäkin keskustelussa tulin sivulauseessa maininneeksi Curling-Golfin hienosta ilmapiiristä ja liekö se sitten ollut Jarkko vaiko Jari joka tokaisi takaisin: "Ei kaikilla ole golfmailoja, joten eiköhän panna kasaan vaikka purjehduskilpailu sen sijaan!"

Wannabe an Umpire?

Suomen curlingliitto järjesti halukkaille syyskuun puolivälissä mahdollisuuden kouluttautua kansainvälisestikin pätevöityneiksi curlingtuomareiksi. Kurssia vetämään oli saatu mies curlingtuomaroinnin huipulta, Vierumäen EM-kisoissa päätuomarina ensi kertaa Suomeen tutustunut skotti Leslie Ingram-Brown. Leslien apuna kurssin järjestyspuuhissa toimi itseoikeutetusti Suomen curlingin tuomaroinnista vastaava Kari Sundell.

An Interview of Leslie Ingram-Brown

Finnish Curling Magazine had a chance to interview Leslie Ingram-Brown while he was giving a course on umpiring.

Mestaruustaistosta tulossa vaisu

SM-sarjan alkamisajankohta ja pelisysteemi ovat vielä vaiheessa lehden mennessä painoon, mutta tulevan kauden ennakkoasetelmat ovat jo selvää kauraa. Hallitsevat mestarit tulevat uusimaan mestaruutensa mikäli ei maailman kirjat ihan sekaisin mene.

Ilkka Musto, 60 vuotta

Hyvinkääläinen Ilkka Musto tunnetaan ennen kaikkea kovana pesäpallomiehenä, mutta on hän viettänyt pitkän periodin curlinginkin parissa. Hyvinkään Tahkon ikinuorelle toiminnanjohtajalle tuli syyskuun lopulla komeat 60 ikävuotta täyteen.

20 vuotta sitten

Ranskan Morzinessa käytäviin EM-kisoihin oli aikaa pari kuukautta. Maija Pekariston ja Tapio Juntusen johtamat edustusjoukkueet valmistautuivat kumpikin tahollaan tuleviin koitoksiin. Valmistautuminen siihen maailman aikaan Suomen osalta tarkoitti lähinnä matkakassan kartuttamista ja muutamia irrallisia jäätreenejä juuri kisojen alla.  

Timo Viitanen

Oulunsalon jäähallissa, Oulun kupeessa on harrastettu Curlingia sysksystä 2003 alkaen. Varsinaista seuraa ei vielä ole, mutta asiasta kiinnostuneita lajin kokeilijoita on joka viikko useita kymmeniä. Laji on suurimmalle osalle kokeilijoista uusi ja eksoottinenkin, eräänlainen extreme-laji.

Curlingin lajiohjaajakurssi Kisakallioon

Suomen Curlingliitto työstää ensimmäistä virallista curlingin lajiohjaajakurssia yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston kanssa. Kisakalliosta on siis tarkoitus tehdä liiton virallinen koulutuspaikka, jossa on mahdollisuus suorittaa curlingin ohjausta ja valmennusta koskeva kolmitasoinen kurssi. Työn alla on nyt 1-tason kurssi, joka kulkee nimellä "Curlingin lajiohjaaja". Curlingliitto tuottaa kurssin lajisisällön, jonka tekemisestä vastaa käytännössä liiton koulutus- ja tiedotusasioista vastaava Jermu Pöllänen. Urheiluopisto puolestaan vastaa liikunnanohjaaja-osaamisesta siihen liittyvine fyysisine harjoitteineen sekä tietysti itse kurssituksesta tarvittavine olosuhteineen. Kurssi on tarkoitettu kaikille curlingin ohjaamisesta kiinnostuneille, ja liiton tavoitteena on aluksi saada jokaiseen jo olemassa olevaan jäsenseuraan vähintään yksi kurssin käynyt ohjaaja sekä jatkossa päteviä ohjaajia ympäri Suomea.

Uusi kausi ja uudet kujeet

Taas olisi uusi curlingkausi alkamaisillaan ja ilmassa on jälleen varovaisen optimistista odotusta: "josko se peli tänä vuonna kulkisi paremmin kuin koskaan...", "näinköhän sitä saisi seuran jäsenmäärän tänä vuonna voimakkaaseen kasvuun", "joko se olisi Suomen vuoro tällä kertaa voittaa maailmanmestaruus" jne.

Yhdistele sisältöä