2004-03

Curlinglehti 3/2004

Kansikuva: 
 • Uusi kausi ja uudet kujeet
 • Puheenjohtajan palsta
 • Lyhyesti
 • Harjauksen saloja
 • Nuorisoleiri
 • Tuomarointikurssi
 • Lajiohjaajakurssi Kisakallioon
 • Curlnig golf ja Curing-regatta
 • Henkilökuvassa Leslie Ingman-Brown
 • SM-sarjan ennakkotunnelmia
 • Kisakalenteri
 • Ilkka Musto 60-vuotta
 • Vuosi 1984
 • Oulunsalo-

Lyhyesti meiltä ja maailmalta

Lyhyitä uutisia meiltä ja maailmalta.

Harjauksen saloja – Näkemyksiä ja kokemuksia harjamiehen hommista...

Jokainen curlingjoukkue joutuu pelin aikana harjaamaan, toisinaan enemmän toisinaan vähemmän. Kovin moni joukkue ei kuitenkaan harjoittele harjaamista, jota siis tarvitaan jokaisessa pelissä. Pitäisikö siitä vetää johtopäätös, että harjaaminen osataan niin hyvin ettei tarvitse harjoitella, vai eikö sillä sitten ole niin kauheasti väliä, miten se tehdään.  

Nuorisoleiri Füssen 2004

Maailman curlingliitto (WCF) ja Saksan curlingliitto (DCV) ovat järjestäneet jo kuutena peräkkäisenä vuonna kansainvälisen juniorien kesäleirin Füssenissä, Saksassa. Tänä kesänä leiri pidettiin 13. - 18.7.2004 ja myös meidän tyttöjen edustusjoukkueemme (Tiina Kölhi, Heidi Hossi, Sanna Puustinen, Päivi Salonen, Katja Kiiskinen) pääsi osallistumaan leirille ensimmäisenä suomalaisena juniorijoukkueena. Ohjaajia leirillä oli parisenkymmentä ja leiriläisiä noin 120 kappaletta 16 eri maasta. Füssenin areenalla on normaalisti kaksi jääkiekkokaukaloa ja kolmen radan verran curlingjäätä, mutta toinen jääkiekkokaukalo oli varattu leiriä varten, joten käytössämme oli yhteensä 9 rataa. Peliolosuhteet olivat erinomaiset koko viikon, varsinkin kun ottaa huomioon, että nautimme muutoin lähes koko ajan hellesäästä.

Curling-Golf 2004

Tämän vuoden Curling-Golf -kisa, järjestyksessään neljäs sellainen, pelattiin heinäkuun viimeisenä lauantaina Karelia Golfin upealla kentällä Joensuussa. Järjestävänä tahona toimi Joensuun Curling ry. Vaikka mennyt kesä oli ympäri maatamme todella sateinen, Karelia Golfin kenttä oli jostain kumman syystä säästynyt suuremmilta sateilta, mikä myös näkyi kentän erinomaisena kuntona. Myös kisapäivänä säiden herra suosi meitä, ja kierros saatiin viedä läpi aurinkoisessa ja lähes tyynessä säässä, ja tietenkin mitä parhaimmassa seurassa! Olosuhteita ei siis käynyt syyttäminen mahdollisesta huonosta pelistä...

Curling-regatta

Idea lähti liikkeelle kevään korvalla jäiden sulaessa ja curlingkauden kääntyessä ehtoopuolelleen. Kesää odotellessa puheet kääntyivät pikkuhiljaa kohti tulevan kesän harrasteita ja curlingyhteisön yhteisiä rientoja. Eräässäkin keskustelussa tulin sivulauseessa maininneeksi Curling-Golfin hienosta ilmapiiristä ja liekö se sitten ollut Jarkko vaiko Jari joka tokaisi takaisin: "Ei kaikilla ole golfmailoja, joten eiköhän panna kasaan vaikka purjehduskilpailu sen sijaan!"

Wannabe an Umpire?

Suomen curlingliitto järjesti halukkaille syyskuun puolivälissä mahdollisuuden kouluttautua kansainvälisestikin pätevöityneiksi curlingtuomareiksi. Kurssia vetämään oli saatu mies curlingtuomaroinnin huipulta, Vierumäen EM-kisoissa päätuomarina ensi kertaa Suomeen tutustunut skotti Leslie Ingram-Brown. Leslien apuna kurssin järjestyspuuhissa toimi itseoikeutetusti Suomen curlingin tuomaroinnista vastaava Kari Sundell.

An Interview of Leslie Ingram-Brown

Finnish Curling Magazine had a chance to interview Leslie Ingram-Brown while he was giving a course on umpiring.

Mestaruustaistosta tulossa vaisu

SM-sarjan alkamisajankohta ja pelisysteemi ovat vielä vaiheessa lehden mennessä painoon, mutta tulevan kauden ennakkoasetelmat ovat jo selvää kauraa. Hallitsevat mestarit tulevat uusimaan mestaruutensa mikäli ei maailman kirjat ihan sekaisin mene.

Ilkka Musto, 60 vuotta

Hyvinkääläinen Ilkka Musto tunnetaan ennen kaikkea kovana pesäpallomiehenä, mutta on hän viettänyt pitkän periodin curlinginkin parissa. Hyvinkään Tahkon ikinuorelle toiminnanjohtajalle tuli syyskuun lopulla komeat 60 ikävuotta täyteen.

Yhdistele sisältöä